Vakbond Samsung kondigt algemene staking van onbepaalde duur aan

Een vakbond die tienduizenden werknemers van de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung Electronics vertegenwoordigt, heeft woensdag een algemene staking voor onbepaalde tijd uitgeroepen om het management tot loononderhandelingen te dwingen. 

Meer krantenkoppen in België

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

“Mijn olympische marathon in 1972 zal me altijd bijblijven”: marathonloper Walter Van Renterghem uit Poperinge blikt terug op Spelen in München

De Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs gaan op vrijdag 26 juli van start. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 4 (slot): ex-marathonloper Walter Van Renterghem (80), die deelnam aan de Spelen van München 1972.
The post “Mijn olympische marathon in 1972 zal me altijd bijblijven”:

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

‘Olympisch effect’ bij Kortrijkse hotels, waar ook Belgian Cats verblijven: “Significant meer volk”

De Belgian Cats verblijven in het Kortrijkse Parkhotel terwijl ze de voorrondes van het Olympisch basketbaltoernooi in het nabijgelegen Rijsel afwerken. De hotels in de Guldensporenstad zien hun aantal boekingen stijgen. Het Olympisch effect bedraagt om en bij de 10 %. “Dat is een significant verschil als je vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.”
The post ‘Olympisch effect’ bij

Lees meer »

40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis.

Lees meer »

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Geen gewonden bij schietincident in Strombeek-Bever

Een nog onbekende persoon vuurde afgelopen week, in de nacht van donderdag op vrijdag, op 2 woningen aan de Romeinsesteenweg in Strombeek-Bever (Grimbergen). Daarbij vielen geen gewonden. Het nieuws raakte pas nu bekend en wordt bevestigd door het parket van Halle-Vilvoorde.

Lees meer »

Nu Elon Musk deepfake over Kamala Harris deelt: waar en waarom liep het zo mis tussen de Tesla-baas en de Democraten?

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

Parket heropent na 31 jaar onderzoek naar moord op Tania Van Kerkhoven (17): “Nieuwe DNA-technieken kunnen meer duidelijkheid geven” 

Het parket van Antwerpen heropent na 31 jaar het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven. Ze werd in 1993 met verschillende messteken teruggevonden in een park in Berchem, nadat ze naar een fuif was geweest. Wat er precies gebeurde en wie haar vermoordde, is nooit aan het licht gekomen, maar met nieuwe moderne onderzoekstechnieken wil het

Lees meer »