Unizo Meulebeke stelt haar onderhandelingsprioriteiten voor

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet overhandigt Unizo Meulebeke haar prioriteiten aan het gemeentebestuur.

“Met de nakende fusie met Tielt willen we ook in de toekomst een gunstig ondernemersklimaat”, aldus Unizo-voorzitter Ronny Soenens. “Om dit te bekomen, stellen we vijf ondernemersprioriteiten voor. De communicatie omtrent de fusie verloopt momenteel vlot. We duimen voor het aanhouden van die communicatie en ijveren voor een aanspreekpunt na de fusie.”

“We vragen dat onze ondernemers niet opgezadeld worden met extra belastingen. Het herevalueren van het circulatie- en parkeerbeleid samen met Unizo vinden we primordiaal. We vragen ook om blijvend zaken te doen met ondernemers uit onze gemeente en om de korteketeninitiatieven in de brede zin van het woord te faciliteren”

(LB/foto Luc)

The post Unizo Meulebeke stelt haar onderhandelingsprioriteiten voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Bij de volgende overstroming willen we niet nog eens 30 jaar met verzakkingen zitten”: herstel van gevaarlijk jaagpad leidt tot onvrede

Buurtbewoners en lokale besturen luiden al jaren de alarmbel over de slechte staat van het jaagpad langs de IJzer in Poperinge en Alveringem. Nu de Vlaamse overheid wil starten met herstelwerken, staat niet iedereen te juichen. “Dit is water naar de zee dragen”, klinkt het in de buurt. Het stadsbestuur van Poperinge spreekt over “schandalige discriminatie” en tekent beroep aan.<br

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zo wil De Wever werken meer doen lonen en minder uitgeven aan werkloosheidsuitkeringen (en pensioenen)

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In

Lees meer »

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »

Mix van jong en oud bij CD&V Beernem: “Stuk voor stuk kandidaten die verkozen kunnen worden”

Maandagavond stelde burgemeester Jos Sypré (CD&V) de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de Zomerbarak van Trefhof. De christendemocraten kiezen voor een evenwichtige lijst en zetten in op een mix van jong en oud, gespreid over alle deelkernen. “We kozen resoluut voor kandidaten die stuk voor stuk verkozen kunnen worden”, klinkt het.
The post Mix van

Lees meer »