Twee supercellen en evenveel regen als op halve maand juli

Zware onweders hebben een spoor van vernieling door Vlaanderen getrokken. “We hebben verschillende supercellen en lijnvormige onweders over ons heen gekregen”, zegt weerman David Dehenauw. Goed voor evenveel regen als normaal op een halve maand juli.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijgelaten Amerikaanse journalist knuffelt moeder bij aankomst in VS na historische gevangenenruil

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel” – waarom Mathieu van der Poel weer Belgiës ‘Angstgegner’ is

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »

Plottwist in Spa-Francorchamps: George Russell moet na zege vrezen voor diskwalificatie, klimt Max Verstappen nog een plekje?

De Grand Prix van België krijgt mogelijk nog een staartje. George Russell dacht op waanzinnige wijze gewonnen te hebben op Spa-Francorchamps, maar na afloop bleek dat zijn auto anderhalve kilo te licht was bevonden bij de weging. Een mogelijk gevolg daarvan is dat hij gediskwalificeerd wordt en teamgenoot Lewis Hamilton wordt uitgeroepen tot winnaar. Max Verstappen finishte in eerste instantie

Lees meer »

Controverse in Parijs: waarom vrouwen met y-chromosoom soms worden uitgesloten van de competitie

Heel straffe gebeurtenis in het vrouwenboksen in Parijs: de Italiaanse Angela Carini stapte al na 46 seconden uit de ring en verliet de Olympische Spelen met een neus die mogelijk gebroken is. Die harde klappen kreeg ze van de Algerijnse Imane Khelif, die eerder door de internationale boksfederatie werd uitgesloten omdat ze “biologisch mannelijk” is. Wat is daar aan de

Lees meer »

LIVE. Israël voert als vergelding luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon – “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Nederland wordt host onderzoeksbureau naar Holocaust

Nederland wordt de host van een internationaal onderzoeksbureau naar de Holocaust als dat wordt goedgekeurd door de Europese Commissie. De zogenoemde hoofdzetel wordt ondergebracht bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, melden minister Eppo Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Vincent Karremans, als staatssecretaris verantwoordelijk voor oorlogsherdenking.

Lees meer »

Venezolaanse oppositieleiders moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »