Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst”

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli, van weekend tot en met weekend, telde de Triënnale 2024 After Paradise 43.850 bezoeken en 5.200 individuele bezoekers. De populairste plek was de Grote Markt met ‘Trena’. De Broeltorens en het Historisch Stadhuis waren de populairste binnenlocaties. Ook het principe van ‘pay what you can’ sloeg aan.

Er werden 5.200 tickets gekocht door individuele bezoekers aan de Triënnale. “We telden op de verschillende locaties 43.850 bezoeken. Er waren 14 locaties in totaal. Er werden op 10 locaties dagelijks tickets ingescand; op 4 buitenlocaties werden steekproeven genomen of gemiddeldes berekend.”

“Met 10.000 bezoekers per dag scoorde het station hoog qua bezoekersaantallen. Daar namen we gemiddeldes van het aantal bezoekers per dag en dat ging tussen de 1.500 à 3.000 bezoeken”, duidt Anke D’Haene, programmamaker Kunst Publieke Ruimte & Coördinator Triënnale Kortrijk.

“De populairste plek was de Grote Markt met Trena van de Spaanse kunstenares Laia Estruch en als tweede en derde de PingPong go around van Wen Lee en Happily Ever After van Rachel Valdés.”

Binnenlocaties

De populairste binnenlocaties waren Historisch Stadhuis, Paardenstallen, BK6 en Broeltorens. “Historisch Stadhuis was voor het eerst een locatie in de Triënnale. Het was fijn om deze mooie plek vol geschiedenis aan een groter publiek te kunnen tonen”, zegt Anke.

“Daar ben ik blij mee”, lacht de Amerikaanse kunstenaar Felix Beaudry, die intrigerende textielwerken breit. “Het is een persoonlijk universum, een symbolisch huis dat iedereen met open armen verwelkomt, ongeacht identiteit of afkomst.”

Zijn iconografie haalt hij uit oude mythen, legendes en sagen. Ook het principe van pay what you can sloeg aan. Bezoekers namen hun verantwoordelijkheid. Het was ook het thema van de triënnale om mensen individueel verantwoordelijkheid te laten nemen.

(PVH)

The post Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Zonder medicatie was hij gestoord”: ex-vriendin van vermoedelijke ontvoerder Lina getuigt

Na de doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning van de vermiste tiener Lina (15), getuigt de ex-vriendin van de vermoedelijke ontvoerder. “Op het einde van onze relatie ontdekte ik zijn gebreken”, vertelt Edmée onherkenbaar voor de camera. “Hij was vaak in de war. Wanneer hij zijn medicatie niet nam, gedroeg hij zich gestoord. Zo liet hij al zelfmoordbrieven achter.”

Lees meer »

Kampkok Geertje ontvangt Gouden Pollepel voor 45 jaar inzet KSA Ter Vichten

Geert Demeulemeester (64) werd welverdiend in de bloemetjes gezet tijdens zijn laatste kamp als kok in Westouter in het Eksternest. Omringd door ruim veertig oud-koks en oud-bondsleiders werd het een ontroerende en warme bedankingsreceptie vol herinneringen tot aan zijn eerste kamp in Velzeke in 1976. “Geertje ontving de Gouden Pollepel voor zijn schitterende staat van
The post Kampkok Geertje

Lees meer »

Broer Sam trots op prestatie van paardrijdster Tine Magnus uit Herne op Olympische Spelen: “Supporters scandeerden voortdurend haar naam”

Amazone Tine Magnus werd door haar broer en door heel wat familie en vrienden aangemoedigd tijdens de eventing-competitie op de Olympische Spelen. De paardrijdster uit Merchtem, die tegenwoordig in Herne woont, werd in het landenklassement samen met landgenoten Karin Donckers en Lara de Liedekerke 4e. In het individuele klassement werd ze 28e.

Lees meer »

Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag zijn jongste single ‘Zomerlicht’ zingen bij ‘Tien om te Zien’ in Westende

Met ‘Zomerlicht’ is Garry Hagger voor de eerste keer in zijn carrière genomineerd voor Zomerhit. Hij prijkt inderdaad tussen de 20 finalisten. Ook VTM vergeet Garry Hagger niet. De zanger uit Oost-Vlaanderen mocht afzakken naar West-Vlaanderen, waar hij ‘Zomerlicht’ mocht zingen voor een ruim publiek aan de Rotonde in Westende.
The post Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag

Lees meer »

Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.
The post Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »