Tomorrowland riskeert 2 miljoen euro boete door te passen voor herbruikbare bekers

16:09 Tomorrowland zal dit jaar de drank toch nog in wegwerpbekers aanbieden. Ook andere grote festivals zijn kritisch over de verplichting om voortaan met herbruikbare bekers te moeten werken. 

Meer krantenkoppen in België

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke: “‘Ik heb zeker tien vrienden,’ hoort ge sommige mensen zeggen. Tot het erop aankomt”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Ernie en Bert, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Surfinstructeurs redden met jetski jongen van 17 uit zee in Zeebrugge

In Zeebrugge is dinsdagavond een jongen van 17 op het nippertje gered uit de zee. De tiener ging zelf het water in, maar kon niet op eigen kracht terug aan wal geraken. Toen een toevallige voorbijganger kleding aantrof op het strand en niemand in de zee zag, sloeg hij alarm. Twee surfinstructeurs besloten de tiener meteen uit het water te

Lees meer »

Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe

Op zondag 25 augustus kunnen fietsers, voor de 16de keer ondertussen, op verkenning trekken langs de landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe. Het evenement, een organisatie van verschillende verenigingen, is al jaar en dag een succesverhaal. “En afsluiten doen we met een heerlijk stukje beenhesp.”
The post Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe appeared first on KW.be.

Lees meer »

33 jaar geleden werd de dochter van Georges (88) en Marie-Josephe (83) vermoord: “Máák u kenbaar. Of ze komen u halen”

Als je kind doodgaat – vermóórd wordt – en je moet doorleven zonder dat er een dader wordt gevonden: in godsnaam, hoe? Georges Caeckaert (88) en Marie-Josephe (83) kennen het antwoord: al 33 jaar leven ze op hoop. Nu het gerecht een nieuw DNA-onderzoek vraagt, des te meer. Wraak of vergelding willen ze op hun leeftijd niet meer. Een celstraf

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

WEERBERICHT. KMI waarschuwt voor plaatselijke buien “die zeer lokaal fel zijn, met onweer en veel neerslag op korte tijd”

We krijgen een dag vol afwisseling op weervlak. Vanmorgen kan mist het zicht beperken tot minder dan 200 meter. Het KMI heeft tot 10 uur in het hele land code geel afgekondigd. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de namiddag kunnen zich in het binnenland en vooral in Wallonië enkele stevige lokale buien

Lees meer »

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »