TERUGLEZEN OEKRAÏNE. China is “beslissende facilitator” van Russische oorlog in Oekraïne, zegt NAVO-verklaring

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 10 juli terug. 

Meer krantenkoppen in België

Man doodgestoken door zoon in Beerse

In Beerse is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige man met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Houtseweg. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer incasseerde verschillende messteken. Zijn 19-jarige zoon is als verdachte opgepakt.

Lees meer »

Alle gecoöpteerde senatoren zijn bekend, alleen Vooruit vaardigt niemand af

Nu ook Vlaams Belang heeft bevestigd dat voormalig Kamerlid Hans Verreyt wordt voorgedragen als gecoöpteerd senator zijn alle namen van de gecoöpteerde senatoren bekend. Alleen de Vlaamse socialisten van Vooruit vaardigen geen gecoöpteerde senator af; partijvoorzitter Conner Rousseau had dat beloofd omdat hij zo wil duidelijk maken dat de Senaat beter wordt afgeschaft.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Bouw noodmasten voor elektriciteit na storm in Mechelen begonnen

In een maïsveld in Heffen (Mechelen) is gestart met de bouw van een eerste noodmast na de storm van 9 juli. Toen kwamen elektriciteitsmasten- en kabels naar beneden wat de Mechelse regio kwetsbaarder maakt als er nog een incident zou zijn. De masten zouden er half augustus moeten staan. Over naar schatting een jaar worden ze vervangen door definitieve masten.

Lees meer »

Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting

De koninklijke wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ in Langemark kan tijdens de wielerwedstrijden die ze organiseert in de gemeente een beroep doen op een groep trouwe signaalgevers.
The post Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie Bogdanovic heropent Bistro Sapristi

De populaire Bistro Sapristi in de Stormestraat stond na het afscheid van de vorige zaakvoerder een tijdje leeg. Tot nu. Binnenkort heropent de familie Bogdanovic het sfeervolle restaurant.
The post Familie Bogdanovic heropent Bistro Sapristi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Een 37-jarige voetganger is in de nacht van dinsdag op woensdag in kritieke toestand afgevoerd bij een verkeersongeval langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen zou het slachtoffer al op straat gelegen hebben.
The post Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Lees meer »

Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem

Op de voormalige site Florin langs de Lendeleedsestraat is het startschot gegeven voor werken aan een nieuwe verkaveling. Bouwbedrijf Bossu realiseert er een reeks woningen langs een nieuwe straat, die vernoemd zal worden naar wijlen burgemeester Gerda Mylle.
The post Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »