Sprinkhanen, krekels en zijderupsen: Singapore erkent 16 insectensoorten als voedsel

De eilandstaat Singapore heeft zestien insectensoorten, zoals sprinkhanen, krekels en zijderupsen, erkend als voedingsmiddelen. “Deze insecten en insectenproducten kunnen voor menselijke consumptie of als voer voor voedselproducerende dieren gebruikt worden”, meldt het Singaporese Voedselagentschap (SFA).

 

Meer krantenkoppen in België

30 dode vissen in Zwalm door warmte, lage waterstand en vervuiling

Brandweermensen hebben in Meilegem, bij Zwalm, zo’n 30 dode vissen uit het water gehaald. Ze probeerden andere dieren te redden door extra water in de oude Scheldearm te spuiten. Zuurstofgebrek en het vele eendenkroos zijn enkele van de oorzaken van de vissterfte. "Ook vervuiling speelt een rol, een structurele oplossing is op dit moment te duur", zegt schepen Patrick Moreels

Lees meer »

Cynthia Bolingo verliest moed niet na race om fit te raken voor Spelen: “Mijn blessures putten uit, maar ik kom steeds sterker terug”

Cynthia Bolingo (31) vuurt vanavond België in de mixed relays aan vanop de zijlijn. Een topfitte Bolingo had een extra troef kunnen zijn, maar door haar blessure in de aanloop van de Spelen komt die race te vroeg. “Ik gun de gemengde estafette een medaille”, zegt Bolingo. De WK-finaliste start maandag wel individueel in de 400m: “Ik zie mijn reeks

Lees meer »

“Vandaag ga je dood, zei hij, en hij pakte een groot vleesmes uit zijn keukenla”: eerder slachtoffer getuigt over moordverdachte Charles J.

Moordverdachte Charles J. (51), die zijn ex-huisbaas Eric V. (74) wurgde in Moorslede en de garage van een ex in brand stak, staat bij het gerecht gekend als een uiterst gewelddadig persoon. In 2020 sleurde hij zijn buurvrouw binnen in zijn huis en wou hij haar vermoorden met een mes. “Ik vraag me nog steeds af hoe ik daar kunnen

Lees meer »

Nieuwste ijsjesautomaat in Ruiselede is idee van onderneemster Jolien De Paepe uit Deinze: “Ben supertrots op mijn ijsdesserts”

Van een carrièreswitch gesproken: Jolien De Paepe (34) uit Deinze is opgeleid als ingenieur, werkte jarenlang in de chemie-sector en besliste vanaf dit jaar om voltijds zelfgemaakt hoeve-ijs te verkopen. Ondertussen heeft ze al vijf roomijsautomaten staan met ijs en ijsdesserts, waaronder de populaire automatenhal nabij de kerk in Ruiselede. “Ik ben erg met voeding bezig, volgde een koksopleiding aan

Lees meer »

Engelse gemeente op 50 kilometer van kust overspoeld door zeemeeuwen: “Niemand durft nog buiten te zitten”

In het Engelse Hyndburn hangt een ware zeemeeuwenplaag in de lucht, hoewel de gemeente op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust ligt. Voor de bewoners is de situatie stilaan ondraaglijk geworden nu meer dan 3.000 vogels de gemeente helemaal hebben ingepalmd. “De vogelpoep ligt overal. Niemand durft nog in de tuin te zitten, het is echt een nachtmerrie”, getuigt

Lees meer »

Minister Weyts (N-VA) wil dat DHL op luchthaven Zaventem kan blijven werken met Boeing 777-toestellen

Vlaams minister van Rand Ben Weyts (N-VA) wil dat pakjesbedrijf DHL op de luchthaven van Zaventem kan blijven werken met Boeing 777-toestellen. Volgens Weyts verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs "heimelijk" een nieuwe instructie waardoor deze toestellen niet meer mogen landen of opstijgen in Zaventem. Weyts wil een belangenconflict inroepen.

Lees meer »

In het hoofd van Kamala Harris: “Ooit legde ze een rechter zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Reconstructie van dé fietswissel van het jaar: “Sven zei twee woorden: ‘Kurt, fiets’ en dan was het lopen tot ik niet meer kon”

“Heeeeey! Eeeey!” Op 3,8 kilometer van de streep schreeuwde koploper Remco Evenepoel (24) zijn keel schor. Paniek langs de Seine, zeker omdat hij niet wist hoe groot zijn voorsprong was. Bondscoach Sven Vanthourenhout en mecanicien Kurt Roose brachten redding met dé fietswissel van het jaar. “We hebben echt moeten vechten tegen die Italiaanse commissaris.”

Lees meer »

Brugge hijst de vredesvlag op de Burg

Op 6 en 9 augustus zal Brugge op de Burg de slag van ‘Mayors for Peace’ hijsen en strijken. Ter herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki en als oproep tot de wereldwijde afschaffing van kernwapens.
The post Brugge hijst de vredesvlag op de Burg appeared first on KW.be.

Lees meer »