Slechts vijf Vlaamse gemeenten lanceerden BE-Alert: “Ik vind dat ook weinig, ja”

In de zwaarst getroffen regio’s biepte de smartphone dinsdag niet. Ook in Ukkel, waar een baby stierf, was er géén BE-Alert via sms. Slechts vijf Vlaamse burgemeesters deden dat wel. “Weinig”, vinden ze ook bij het Nationaal Crisiscentrum.

 

Meer krantenkoppen in België

Na aanval op Frans treinnetwerk saboteren vandalen nu telefoonoperatoren, brief met “sporen van pest” aan Franse minister onderschept

Na de massale aanval op het Franse treinnetwerk afgelopen vrijdag, is er al sprake van een nieuwe sabotageactie. In zes Franse departementen zijn installaties van de telecomoperatoren SFR en Bouygues vernield. Daardoor kampen heel wat klanten op dit moment met internetproblemen. De Franse radiozender ‘FranceInfo’ laat intussen weten dat er zaterdag ook een brief “met sporen van de pest” aan

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »