Slapende bewoner (47) kan net op tijd aan zware woningbrand ontkomen: “Blaffende hond heeft zijn leven gered”

Op de Brusselsesteenweg in Grimbergen is woensdagochtend een zware brand uitgebroken in een woning. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen maar het pand is onbewoonbaar. Eén brandweerman raakte lichtgewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis: “Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”

De beelden van Kevin (35) gingen een aantal dagen geleden nog het hele land rond. Een week nadat zijn huis afbrandde en hij van dak naar dak sprong om de vlammen te ontwijken, is de zwaarverbrande dertiger opnieuw ‘thuis’. Die thuis is een noodwoning in de buurt van Oostende waar de man met zijn vriendin en twee tienerdochters verblijft. Het

Lees meer »

Twee doden na Israëlische aanval in Libanon

Bij een Israëlische aanval op Libanon zijn twee mensen gedood, zo zegt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het zou gaan om een droneaanval, die in de nacht van zondag op maandag is uitgevoerd. Daarbij zijn ook gewonden gevallen, onder wie een minderjarige die zich op een balkon van een nabijgelegen gebouw bevond, klinkt het.

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

Oldtimers verzamelen op de Kortekeer in Koolskamp

Aan Café de Kortekeer was er zopas een geslaagde bijeenkomst van oldtimers. Organisator Philippe Claeys mocht tijdens de voorinschrijvingen reeds het bordje volzet bovenhalen, want deze oldtimertocht is jaarlijks een topper met een aangenaam dagprogramma. Een van de blikvangers aan de Kortekeer, waar de rit startte en eindigde, was de Amazone-combi van de Koolskampse familie
The post Oldtimers verzamelen

Lees meer »

“Donkere dag” voor Nieuw-Zeeland: rapport onthult decennialang misbruik bij 200.000 slachtoffers in religieuze en overheidsinstellingen

In Nieuw-Zeeland zijn gedurende 70 jaar naar schatting 200.000 kinderen, jongeren en volwassenen in overheids- en religieuze instellingen het slachtoffer geworden van wijdverspreid “fysiek, emotioneel, mentaal en seksueel misbruik”. Dit komt overeen met een derde van iedereen in een zorginstelling, blijkt woensdag uit het eindrapport van een koninklijke onderzoekscommissie. Premier Christopher Luxon biedt zijn excuses aan en belooft hervormingen.

Lees meer »

Sint-Victorbrood voor 75 huisgezinnen in Komen

Naar aanleiding van de naamdag van Sint-Victor, de patroonheilige van de molenaars, werden door het Comité Moulin Soete vzw in de vroege morgen van 21 juli huisbezoeken gebracht aan ouderen en alleenstaanden van Ten Brielen.
The post Sint-Victorbrood voor 75 huisgezinnen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom prins William een ‘ongeziene confrontatie’ had met Queen Elizabeth: “Ze hield zich niet in”

Prins William (42) en zijn grootmoeder, koningin Elizabeth II, hadden ooit een heftige ruzie over het gebruik van helikopters. De overleden koningin stond haar kleinzoon niet toe om zelf te vliegen vanwege de veiligheidsrisico’s. Ook Williams vader, koning Charles (75) tilt daar zwaar aan. Dat staat te lezen in een nieuwe biografie over prinses Kate, die later deze week verschijnt.

Lees meer »