Sharon (30) en Jonathan (32) heropenen brasserie aan Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist

De brasserie van Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist heeft opnieuw uitbaters. De zaak stond ruim een jaar leeg, maar nu gaan Sharon Vlaeminck (30) en Jonathan De Bel (32) de uitdaging aan. “We zien hier zéker potentieel. We mikken veel ruimer dan enkel bezoekers van het zwembad”, zegt het koppel.

Voor bezoekers van het zwembad Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist is dit nieuws ongetwijfeld een opluchting. Ruim een jaar lang konden ze voor of na een zwempartij niet meer terecht in de bovengelegen brasserie. Daar is sinds begin deze maand verandering in gekomen. Sharon Vlaeminck (30) en Jonathan De Bel (32) staan er sinds 1 juli aan het roer. “Het is eigenlijk relatief snel gegaan eenmaal we wisten dat er nieuwe uitbaters werden gezocht. Het plan is om élke bezoeker goed in de watten te leggen”, glimlacht Sharon.

Een gebrek aan ervaring heeft het koppel alvast niet. Sharon werkte al in diverse horecazaken en zal in de brasserie de zaal voor haar rekening nemen. Jonathan staat aan het fornuis. Hij behaalde in Ter Groene Poorte zijn diploma van kok en deed ondertussen heel wat ervaring op in verschillende restaurants. “We zijn deels gebonden aan een vaste kaart, maar het is zeker de bedoeling dat we in de brasserie ook onze eigen accenten leggen”, zegt Jonathan. “Zo serveren we diverse tapas zodat de mensen op elk moment van de dag hier gezellig kunnen vertoeven.”

Niet-zwemmers

“Het is dan ook de bedoeling dat we ook een publiek aantrekken dat niet komt zwemmen”, pikt Sharon in. “Iedereen is hier welkom. Natuurlijk vormen de bezoekers van het zwembad een belangrijk doelpubliek, maar we zien zeker nog meer potentieel dan dat alleen.”

In samenwerking met Foodmaker & Sportoase gaat Brasserie Sportoase voor een volledig nieuw concept. Op het zonnige terras met een panoramisch zicht op het Duinenwatermeer – volgens het koppel een van de mooiste uitzichten van een terras in de kustgemeente – kun je genieten van frisdranken, cocktails, een getapt biertje en sprankelende cava. Al dan niet gecombineerd met tapas of andere hapjes. “We serveren ook Braziliaanse koffie met voor de zoetebekjes American pancakes, traditionele Vlaamse pannenkoeken en zelfgebakken muffins van het huis. Ook voor de grote honger zijn er uitgebreide gerechten die variëren van zuiderse tot westerse keuken”, zegt Sharon. (MM)

The post Sharon (30) en Jonathan (32) heropenen brasserie aan Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Bekende Knokse accountant Nick Bullynck kiest voor Inzicht (kartel N-VA / CD&V)

Na onder meer horeca-ondernemer Karel Coudyser en speelpleinanimator PJ Bode, kan de lijst Inzicht van voortrekkers Cathy Coudyser en Bert Debrabandere met accountant Nick Bullynck opnieuw een bekende naam toevoegen. “Na jarenlang advies te geven, wil ik nu ook effectief zelf aan het beleid meewerken”, klinkt het.
The post Bekende Knokse accountant Nick Bullynck kiest voor Inzicht (kartel N-VA

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt, zegt dat het nu al bijna uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

“We gaan hen een afscheid geven om u tegen te zeggen”: Fanny verloor oudste zoon (12) en ex-man (41) bij drama nabij Namen

“Ik ben ontzettend blij dat mijn twee jongste kinderen het hebben overleefd, maar ik heb mijn oudste moeten afgeven”, getuigt moeder Fanny anderhalve week na het verkeersdrama in Namen. Haar ex-man (41) en oudste zoon (12) kwamen om het leven, zaterdag worden ze begraven. Haar twee jongste kinderen (8 en 5) liggen nog in het ziekenhuis.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »