Schokgolf in literaire wereld: dochter van Nobelprijswinnaar werd jarenlang misbruikt door stiefvader, terwijl schrijfster liet begaan

In de Canadese krant ‘Toronto Star’ heeft Andrea Robin Skinner, de dochter van Nobelprijswinnaar Alice Munro, een boekje opengedaan over haar stiefvader. Die zou haar seksueel misbruikt hebben, terwijl haar moeder dat gewoon liet begaan.

 

Meer krantenkoppen in België

14 huiszoekingen en 7 arrestaties in Antwerps terreuronderzoek, ook huiszoekingen in Kortrijk en Menen

Bij veertien huiszoekingen verspreid over het hele land – ook in Kortrijk en Menen – in het kader van een terreuronderzoek zijn zeven personen opgepakt voor verhoor. Dat meldt het federaal parket. Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen.
The post 14 huiszoekingen en 7 arrestaties in Antwerps terreuronderzoek, ook huiszoekingen in Kortrijk en

Lees meer »

“Is er iemand die dit serieus neemt?”: fans van Sinead O’Connor niet te spreken over wassen beeld van zangeres

“Vreselijk”, “Het lijkt wel een mannequin uit een winkel” en “Ik hoop dat ze een naambordje krijgt want anders gaat niemand haar herkennen”. Fans van Sinead O’Connor, die in juli 2023 overleden is, zijn niet opgezet met een nieuw wassen beeld van hun idool. Op sociale media laten ze hun ongenoegen dan ook maar al te graag blijken. “En waarom

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

Vroeger was alles beter. Of niet? Ontdek het zelf in deze musea

Plekken bezoeken met je kinderen waar je zelf met je (groot)ouders nog bent geweest, dat is bijzonder. Zeker wanneer je na meer dan dertig jaar ontdekt dat de plek in een nieuw jasje zit en meer bruist dan ooit. Dreigen de oude herinneringen tussen de plooien van de tijd te verdwijnen? Hoog tijd dan om nieuwe te maken.
The

Lees meer »

Israël kijkt nerveus naar Kamala Harris

Kamala Harris werd in Israël lange tijd gezien als “veilige kaart” door haar huwelijk met een Joods-Amerikaanse advocaat. Maar doordat ze zich stelliger opstelt over Gaza dan president Biden, wordt Israël zenuwachtig.

Lees meer »

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »