Schietpartij op parking bij winkelcentrum Waregem: politie treft enkel kogelhulzen aan, daders zijn spoorloos

Het centrum van Waregem werd dinsdagavond opgeschrikt door een schietpartij. Het is niet duidelijk of er slachtoffers vielen en van de daders is voorlopig geen spoor. “Ik dacht eerst dat iemand bommetjes gooide.”

 

Meer krantenkoppen in België

Annie Geeraerts (97) uit ‘Familie’ verhuist naar serviceflat na val: “Tijdens tweede nacht moesten we al op alarmknop drukken”

“Mijn dochter vond het niet meer verantwoord.” Ze woonde tot begin dit jaar alleen, maar ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (bijna 98) is nu toch verhuisd naar een serviceflat. Geen makkelijke stap, maar ‘De Bomma’ heeft er nieuw geluk gevonden, aan de zijde van haar vriend Paul. In een openhartig gesprek in ‘Dag Allemaal’ vertelt Annie eerlijk over haar oude dag. “Veel

Lees meer »

Rellen in Southport na wake voor slachtoffers van steekpartij: 39 politie-agenten gewond

Bij rellen in het Noord-Engelse Southport zijn 39 agenten gewond geraakt, na een wake voor de 3 jonge slachtoffers van de steekpartij. Agenten liepen onder meer breuken, snijwonden en hersenschuddingen op. De daders zijn aanhangers van het extreemrechtse, anti-islamitische English Defence. Die vermoeden dat de verdachte van de steekpartij een asielzoeker is, wat door de politie ontkend wordt.

Lees meer »

Na aanval Frans treinnetwerk saboteren vandalen telecomoperatoren, brief met “sporen van pest” aan minister onderschept

Na de massale aanval op het Franse treinnetwerk afgelopen vrijdag, is er al sprake van een nieuwe sabotageactie. In zes departementen zijn delen van het glasvezelnetwerk van verschillende telecomoperatoren vernield. Daardoor kampen heel wat klanten op dit moment met internetproblemen. De Franse radiozender ‘FranceInfo’ laat intussen weten dat zaterdag een brief “met sporen van de pest” aan de Franse minister

Lees meer »

Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt

De Brugse raadkamer heeft een 22-jarige man uit Tielt naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) verwezen voor moord. Dat is de laatste stap op weg naar een assisenproces. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft een raadsel.
The post Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt appeared

Lees meer »

Elodie Ouedraogo en Tia Hellebaut, heldinnen van Peking: “Vijf medailles in atletiek? Dan krijg je vijf flessen champagne”

Terug in de tijd. “Toen we nog jong waren”, grinnikt Tia Hellebaut (46). “En gewóón maar moesten trainen”, vult Elodie Ouedraogo (43) aan. Zestien jaar na hun olympische glorie in Peking, zijn ze er op de Spelen van Parijs opnieuw bij. De ene als trainster, de andere als co-host in Paris by Night: “Hoe ouder ik word, hoe meer ik

Lees meer »