SC Wielsbeke mikt op eindronde

Maandag begint KSC Wielsbeke aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een vijfde en een derde plaats wil de club straks minstens even goed doen.

“Wij hervatten op 15 juli en kozen voor een oefenprogramma tegen ploegen die in een hogere reeks spelen. Dergelijke partijen bieden sowieso een meerwaarde”, blikt T1 Maarten Deschuymere vooruit. “Wij beginnen met onze klassieke Agristodag op Harelbeke en in de volgende matchen willen wij verdere stappen zetten. Het is wel een voordeel dat Wielsbeke er jaar na jaar in slaagt om de basisploeg grotendeels samen te houden, zodat het stramien er is om op verder te werken.”

“Op papier lijkt onze kern sterker dan vorig seizoen. Wij zochten vooral versterking voor het aanvallende compartiment en in de aanvoer naar de spitsen toe. Sommige van de nieuwkomers moeten meteen inzetbaar zijn en de jongere spelers die we aantrokken, willen wij samen met onze eigen jonge spelers in de A-kern rustig de tijd geven om te rijpen.”

Zware reeks

“Met Westhoek en Roeselare promoveerden er twee sterke ploegen, maar dat betekent niet dat onze reeks er zwakker op geworden is. Integendeel! Mandel United, Wetteren, Diksmuide-Oostende en WS Lauwe komen erbij, net als Beerschot B, en het is afwachten wat die mannen in petto hebben. Wij hopen een goeie oefencampagne te spelen en enkele ronden door te gaan in de Croky Cup. Wij beginnen tegen de winnaar van het duel tussen Zedelgem en Westrozebeke. Ook die bekermatchen betekenen een surplus in de aanloop naar de competitie waar we beginnen op Diksmuide-Oostende. Meteen een klepper. Onze doelstelling is net als de afgelopen seizoenen een eindrondeticket te versieren.”

Nieuwe spelers: Jaron Strobbe (Mandel United), Henri Van Goubergen (FC Gullegem), Brent Speeckaert (KSV Oostkamp), Charles Noppe (KRC Harelbeke), Kobe De Weirt (FC Lembeke), Olivier Luckx (Sparta Petegem), Senne Van Thuyne (KMSK Deinze) en Sory Kaba (KFC Wambeek Ternat). Verlieten de club: Robbe Dekiere (SV Wevelgem City), Ruben D’Hondt (KVV Laarne-Kalken), Andres Verschelde (SV Ingelmunster), Achille Callens en Edouard Holvoet (KVC Ardooie), Richard De Meyer (KSK Oostnieuwkerke), Pieter De Winter (Aalbeke Sport) en Almir Halilovic (KSK Beveren-Leie).

Oefenprogramma

21 juli: KRC Harelbeke-KSC Wielsbeke (15 uur), 31 juli: FC Gullegem-KRC Wielsbeke (20 uur), 4 augustus: Croky Cup: Zedelgem/Westrozebeke-KSC Wielsbeke (16 uur), 7 augustus: KVK Westhoek-KSC Wielsbeke (19.30 uur), 11 augustus en 18 augustus: Croky Cup of bijkomende oefenmatch, 21 augustus: Dikkelvenne-KSC Wielsbeke (20 uur), 25 augustus: KSC Wielsbeke-KVC Nokere-Kruishoutem (16 uur).

(IVD)

The post SC Wielsbeke mikt op eindronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitbraak Nipah-virus in India lijkt onder controle, Marc Van Ranst: “Dit virus komt niet naar Europa”

Nadat het Nipah-virus eerder de dood van een 14-jarige jongen had veroorzaakt in India en de gezondheidsautoriteiten aan de alarmbel trokken, lijkt de situatie in het onmetelijke land vooralsnog onder controle. Al 17 testen uit de omgeving van de jongen zijn negatief teruggekomen. “Tot nu toe zijn er geen onverklaarde uitbraken”, zo stelt viroloog Marc Van Ranst gerust.

Lees meer »

Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten

Donderdag 1 augustus start de 30ste editie van de orgelconcerten in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp. Vijf donderdagen lang kun je luisteren naar verschillende orgelisten op het Pels-orgel of op het Van Eynde-orgel in de Sint-Pieterskerk.
The post Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Justin Timberlake heeft niet gereden onder invloed, zegt zijn advocaat

De Amerikaanse popster Justin Timberlake reed niet onder invloed van alcohol toen hij in juni opgepakt werd. Dat heeft zijn advocaat, Edward Burke, vrijdag verklaard. Volgens Burke beging de politie “een aantal zeer grote vergissingen”. “Justin had niet gedronken en had niet opgepakt moeten worden in de nacht van 17 op 18 juni”, klinkt het. Nochtans had Timberlake de feiten

Lees meer »

Flower Café voortaan in nieuw pand in stadscentrum

In de Boterstraat 25 openden Waheed Kaware (35) en Amira Abu Issa (25) Flower Café. Na een jaar in de Tempelstraat, komen ze nu in een uitgebreider pand terecht, waar ze ook hun kaart uitbreiden met verschillende Belgische en Arabische specialiteiten.
The post Flower Café voortaan in nieuw pand in stadscentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ontploffende spieren en bloed smaken in de keel”: hoe roeiers en kajakkers van Team Belgium het diepst gaan in de olympische sporten

No pain, no gain. Roeien en kajak horen fysiek tot de allerzwaarste olympische sporten. Vooral de eindspurt zorgt voor een verschroeiende verzuring. “Dan is het harken of een beetje sterven.” Morgen is Tim Brys als eerste van drie Belgische roeiers in Parijs aan de beurt, volgende week de kajakkers: hoe ervaren zij hun pijngrens en hoe helpt de wetenschap die

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

18 doden bij crash in Nepal, piloot enige overlevende

Bij de crash met een lijnvliegtuig in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn 18 van de 19 inzittenden om het leven gekomen. Enkel de piloot heeft de crash overleefd. Het vliegtuig stortte neer en vloog in brand in het oostelijke deel van de luchthaven van Kathmandu toen het nog maar net was opgestegen. Wat de aanleiding is van de crash, is

Lees meer »