‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de rechtszaal in Santa Fe.

 

Meer krantenkoppen in België

Leger kwallen spoelt aan op Nieuwpoorts strand: “Gevolg van sterke onderstroom en klimaatverandering”

Op het strand van Nieuwpoort spoelden de voorbije dagen honderden kwallen aan. Kwallen mogen dan een typisch zomerfenomeen zijn – en voor sommige soorten blijft het wel uitkijken – ook overbevissing en de klimaatverandering spelen een rol, zegt natuurgids Luc David.
The post Leger kwallen spoelt aan op Nieuwpoorts strand: “Gevolg van sterke onderstroom en klimaatverandering” appeared first on

Lees meer »

Belgische amazone Pauluis ontroert Parijs met emotionele boodschap voor haar overleden man

‘Ik heb het je beloofd. En ik heb het gedaan.’ De Belgische dressuuramazone Larissa Pauluis (44) toonde na haar oefening op de Olympische Spelen een bijzondere geschreven boodschap op haar witte handschoenen. Enkele momenten later vertelde ze in tranen het hele verhaal. Het was gericht naar haar overleden man, die vier jaar geleden onverwachts stierf. “Toen ik besefte dat Gregoire

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

KV Kortrijk versterkt defensie met Bram Lagae

KV Kortrijk versterkt zijn defensie met Bram Lagae. De 20-jarige verdediger komt dit seizoen op huurbasis over van AA Gent. Dat hebben de Kerels woensdag gemeld.
The post KV Kortrijk versterkt defensie met Bram Lagae appeared first on KW.be.

Lees meer »

Renata Blondeel stelt eigen werken tentoon in bibliotheek

De hele maand augustus stelt Renata Blondeel haar schilderijen tentoon in de bib van Izegem. Zij kreeg de kunstmicrobe te pakken bij haar werkgever en kunstliefhebber Roger Vanthournout van Aurora. “Na een periode van realistische schilderijen evolueerde ik naar meer abstract werk”, zegt Renata.
The post Renata Blondeel stelt eigen werken tentoon in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorpscentrum in De Klijte krijgt veilige fietsoversteek

Er wordt vanaf 12 augustus een verhoogd verkeersplateau aangelegd op de Dikkebusseweg (N375) in het dorp De Klijte in Heuvelland, ter hoogte van de lagere school. Dat laat Agentschap Wegen en Verkeer weten. Het plateau moet ervoor zorgen dat weggebruikers hun snelheid minderen en enkel beurtelings door kunnen rijden bij het naderen van de school.
The post Dorpscentrum in

Lees meer »

“Hoeveel water verdraagt de wijn van de formateur?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de ‘supernota’ van formateur De Wever (N-VA) heel wat heilige huisjes dreigt te slopen, al moet die nog langs de onderhandelingstafel passeren. “Maar te veel water bij de

Lees meer »

“Vulgair, gênant en beschamend’: Franse presentatrice zwaar bekritiseerd na interview met olympische ruiter

Net als bij ons kunnen de Franse kijkers de Olympische Spelen op de voet volgen op tv. In de talkshow ‘Quels Jeux’ op France 2 bespreekt presentatrice Léa Salamé (44) dagelijks de sportieve prestaties, voert ze gesprekken met experts en interviewt ze deelnemende atleten. Het gesprek dat ze voerde met de Franse ruiter Stéphane Landois (30), die een zilveren medaille

Lees meer »