Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar”

De Roeselaarse rugbyclub verhuist deze zomer naar de sportsite Schiervelde. Op de site waar ook voetbalclub SK Roeselare traint en speelt wordt er momenteel een nieuwe thuis gebouwd voor Rugby RSL. “Hier zijn we beter zichtbaar”, aldus Tom Vanhoef, voorzitter van Rugby RSL.

Rugby RSL viert komend seizoen haar 10-jarig bestaan. De club telt meer dan honderd leden. De voorbije jaren was de site van Onze Kinderen de thuis van de rugbyclub. “Door de groei van de hockeyclub, die daar ook momenteel één terrein heeft, kwam de vraag om extra ruimte te voorzien voor de Roeselare Rangers”, aldus schepen van sport Piet Delrue (Lokaal Liberaal).

Inmiddels zijn de werken aan een tweede veld voor de hockeyclub er gestart. De stad zocht in samenspraak met de rugbyclub voor een nieuwe locatie voor Rugby RSL. Die werd gevonden op Schiervelde, waar er met het zwembad, de Tomabelhal, de tennisvelden en de voetbalvelden al heel wat sportieve activiteiten plaatsvinden.

Krachten bundelen

De rugbyclub verhuist deze zomer nog naar Schiervelde. “We zullen hier gebruik maken van veld 6, het centrale natuurgrasveld”, aldus voorzitter Tom Vanhoef. Langs dat terrein werd er vorige week gestart met de bouw van een circulair gebouw dat dienst zal doen voor zowel berging als ontmoetingsruimte.

In het gebouw is er ook beperkt sanitair voorzien. “Voor kleedkamers mogen we gebruik maken van de ruimtes van voetbalvereniging SK Roeselare.” Ook de voetbalclub zit terug helemaal op de rails na enkele moeilijkere jaren.

“Onze jeugdploegen en eerste ploeg blijven hier ook natuurlijk. Ook veld 6, het rugbyveld, kunnen wij blijven gebruiken voor trainingen. De huisvesting van SK Roeselare en Rugby RSL op dezelfde site biedt voor beide clubs opportuniteiten om de krachten te bundelen”, aldus Geert Deblaere, jeugdvoorzitter van SK Roeselare.

Rugby wint aan populariteit

Bij Rugby RSL is men erg tevreden met de nieuwe locatie. “In Rumbeke zaten we wat verdoken. Op deze sportsite komen heel wat mensen over de vloer. Doordat we hier meer zichtbaar zijn zullen we verder aan populariteit winnen. Na het recente wereldkampioenschap in Frankrijk merkten we dat de interesse in de sport groeit”, aldus Tom.

Rugby RSL heeft vanaf de U8 verschillende jeugdploegen, maar ook een dames-en herenploeg spelen competitie. “Het vorige seizoen konden we nog afwerken op de site van Onze Kinderen, eens het gebouw hier af is staat de verhuis naar Schiervelde gepland.”

De rugbyclub zet haar werking op zaterdag 7 september extra in de kijker. Op die dag wordt niet enkel de nieuwe locatie voor de vereniging officieel geopend, maar zijn er ook bijvoorbeeld ook demowedstrijden.

(BF)

The post Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

“Nu zit hij bijna aan 100 procent, in Parijs zal dat 120 procent zijn”: Jérôme Guéry wil met tophengst Quel Homme de Hus nog één keer schitteren

Voor één keer geen prima donna op twee benen maar wel eentje op vier poten: Quel Homme de Hus is de naam. Een hengst van 18 met al olympisch brons en WK-zilver op zijn erelijst. Toch wil hij, voor zijn pensioen, nog één keer schitteren tijdens de jumping in Parijs. Ruiter en mede-eigenaar Jérôme Guéry toont trots de plek waar

Lees meer »

LIVE. 12 doden na raketaanval op voetbalveld waar kinderen aan het spelen waren – Israël reageert fors: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »