Rousseau (Vooruit) over De Wever (N-VA) als premier: “Dan kan hij het niet op anderen steken als het misloopt”

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Bart De Wever wordt om 10 uur op het paleis verwacht. Koning Filip zal de N-VA-voorzitter wellicht tot formateur benoemen. Volg de laatste updates hier in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge

Er is een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een waterstoffabriek in Zeebrugge. Dat hebben de verscheidene bedrijven achter het project donderdag bekendgemaakt. Ook de gemeenten stappen in het project.
The post Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lars (26) maakt enorme muurschildering op brug in Rommersom: “80 spuitbussen en 40 liter verf voor 1 van mijn grootste opdrachten” 

De spoorwegbrug in Rommersom, bij Hoegaarden, is in een kleurrijk jasje gezet door streetartkunstenaar TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh (26). Het ontwerp draait om 2 fietsers die op een zanderig gravelpad rijden. In totaal verschijnen deze zomer in Vlaams-Brabant 10 muurschilderingen in het teken van fietsen, gemaakt door verschillende kunstenaars. Zo staat Sven Nys afgebeeld op een muur

Lees meer »

Waarom mosselen in de supermarkt zoveel goedkoper zijn dan op restaurant

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout

Toer de Boer, de smoefelfietstocht van de landelijke beweging, heeft dit jaar uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag 15 augustus plaats, maar op zondag 11 augustus. De startplaats is voorzien op het bedrijfsdomein van schepen Hans Blomme en zijn vrouw Conny Dejonghe aan de Kruiskensstraat 1A.
The post ‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

18 doden bij crash in Nepal, piloot enige overlevende

Bij de crash met een lijnvliegtuig in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn 18 van de 19 inzittenden om het leven gekomen. Enkel de piloot heeft de crash overleefd. Het vliegtuig stortte neer en vloog in brand in het oostelijke deel van de luchthaven van Kathmandu toen het nog maar net was opgestegen. Wat de aanleiding is van de crash, is

Lees meer »

Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof

Door het bouwverlof zal er tot en met zondagavond 11 augustus niet gewerkt worden in de Boezingestraat. In die periode zal het verkeer tussen de verkeerslichten en de inrit van het sportcentrum in beide richtingen toegelaten worden.
The post Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter bij Open Vld, verloor zijn broer aan zelfdoding: “Alexander had alles kunnen worden. Maar hij koos voor drugs”

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »