Rousseau: “De Wever als premier? Hij mag het nu wel eens doen”

Kandidaat-voorzitter van Vooruit Conner Rousseau vindt het “het meest logische” scenario dat preformateur Bart De Wever premier wordt. Dat zei hij woensdag op Radio 1.

 

Meer krantenkoppen in België

Muzikant speelt 840 keer hetzelfde deuntje in Antwerpse Sint-Pauluskerk: “Hopelijk zie ik geen vreemde wezens uit partituur opduiken”

Organist en pianist Bart Rodyns geeft vandaag een marathonconcert in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Maar liefst 12 uur aan een stuk speelt hij onafgebroken 840 variaties op het thema van het muziekwerk Vexations van Erik Satie. "Iemand die het in de jaren 60 probeerde, moest na 595 keer afhaken omdat hij vreemde wezens uit de partituur zag komen." De partituren

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

GAIA protesteert tegen schapenkoers in Bekegem: “Maar het is folklore en een diervriendelijk event”

GAIA heeft een brief gericht aan het Ichtegemse gemeentebestuur met de vraag om de schapenkoers in Bekegem zondag te annuleren. Volgens de dierenrechtenorganisatie is deze activiteit wettelijk verboden. “We hebben een vergunning toegekend aan de organisatoren van de 3-Daagse Bekegem en zullen deze niet intrekken”, zegt schepen van Dierenwelzijn Geert Vandaele (Team Burgemeester).
The post GAIA protesteert tegen schapenkoers

Lees meer »

Oostendse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »

Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me”

Antwerps bisschop Johan Bonny, die afkomstig is uit Gistel, stopt als officieel aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Hij geeft die taak terug nadat de paus hem een hulpbisschop weigerde, schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
The post Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me” appeared first on

Lees meer »

De zotte zesdaagse van Evenepoel tussen Nice en Parijs: “Maandag lag ik om half vijf in bed. Pas vrijdag was ik een béétje fris”

Een race tegen de klok, was het voor Remco Evenepoel om zich tot olympisch kampioen te kronen. In koers, maar óók op weg ernaartoe. Amper zes dagen nadat hij op het eindpodium van de Tour in Nice stond, pronkte Evenepoel in Parijs met tijdritgoud. Een zotte zesdaagse met een feestje tot in de vroege uurtjes, veel slaap en… slechte benen.

Lees meer »

Duitser ter dood veroordeeld in Wit-Rusland: video waarin hij bekent, roept vooral veel vragen op

In een opvallende video op de Wit-Russische staatstelevisie bekent de Duitser Rico Krieger dat hij van plan was een terroristische aanval uit te voeren. Hij zegt dat hij in opdracht van Oekraïne handelde. Het Wit-Russische gerecht veroordeelde Krieger tot de doodstraf, maar echt bewijs voor zijn schuld kan niet worden gevonden. De Wit-Russische mensenrechtenactivist Andrei Paluda heeft ook zijn twijfels

Lees meer »