Robot Sam ontsmet kamers UZ Gent in 20 minuten in plaats van 1 dag

Het UZ Gent zet vanaf deze week een hightech schoonmaakrobot in om kamers grondig te ontsmetten. De klus duurt zo maar 20 minuten in plaats van meer dan 24 uur, als de schoonmaakploeg het doet. Robot ‘Sam’ gebruikt ook geen chemische producten, maar wel UV-C-licht. 

Meer krantenkoppen in België

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »

Gespot: auto met nummerplaat TORHOUT, maar wie rijdt ermee?

Er is een opmerkelijke oproep opgedoken op instagram, nadat een foto van een auto met nummerplaat ‘Torhout’ opdook. Ondertussen is de vraag van wie de auto is al beantwoord met dank aan de verspreiding ervan via sociale media.
The post Gespot: auto met nummerplaat TORHOUT, maar wie rijdt ermee? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wonen in het centrum van Ieper is nog altijd betaalbaar”: vastgoedmakelaar Valentine Vancayzeele (30) over ondernemen in de Kattestad

Opgevoed met ondernemerszin in de papfles opende Valentine Vancayzeele al op haar 23ste haar eigen vastgoedkantoor. Zes jaar later kent de Elverdingse de Ieperse vastgoedmarkt op haar duimpje. “De Kiplinglaan en Leopold III-laan blijven toplocaties, maar het mooie aan vastgoed is dat er voor iedereen iets te vinden is.”
The post “Wonen in het centrum van Ieper is nog

Lees meer »

Op eerste tropische dag moet brandweer oververhit dak op: “Het was er zeker 50 graden, maar iemand moet het doen”

Op de eerste tropische dag van het jaar moest de brandweer een oververhit dak inspecteren na een melding van brand in het West-Vlaamse Geluwe. “Ik viel net niet flauw en kon nog op tijd de collega’s waarschuwen”, zegt Wannes Rabaey (29), een beginnende brandweerman.
The post Op eerste tropische dag moet brandweer oververhit dak op: “Het was er zeker

Lees meer »