Reminiscentiekoffers voor woonzorgcentra in Jabbeke

De intergemeentelijke samenwerking Ginter biedt vier reminiscentiekoffers aan. Jabbeke gaat daarmee aan de slag in de woonzorgcentra.

Avondrust komt als eerste aan de beurt met het thema volkscafé. De koffer is ontworpen om gesprekken te stimuleren met mensen die aan dementie lijden. Ze bevatten foto’s, geluidsfragmenten en objecten die uitnodigen om samen herinneringen op te halen.

“De reminiscentiekoffers bieden de mogelijkheid om het verleden te herbeleven en te delen, waardoor ouderen zich gewaardeerd en betrokken voelen”, vertelt schepen Wim Vandenberghe. “De drie andere koffers hebben het thema’s kindertijd, huishouden en aan tafel.” Het is de bedoeling dat de tweede koffer richting wzc Christoff gaat. De koffers kunnen worden uitgewisseld.

(P.A/foto DC)

The post Reminiscentiekoffers voor woonzorgcentra in Jabbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtschip zinkt voor de kust van Taiwan, negen opvarenden vermist

Een vrachtschip dat onder de Tanzaniaanse vlag voer, is ten zuiden van het eiland Taiwan gezonken. Negen bemanningsleden uit Myanmar zijn vermist. Dat heeft de brandweer van de eilandstaat donderdagochtend bekendgemaakt. Het schip zou in de problemen zijn geraakt door de hevige wind veroorzaakt door tyfoon Gaemi.

Lees meer »

Notoire Club-hooligan krijgt celstraf voor cocaïnehandel vanuit hotelkamer

Bjorn F. (41) is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van drie jaar waarvan de helft met probatie-uitstel voor cocaïnehandel. De veertiger is geen onbekende voor het gerecht en werd ook al verdeeld voor kompaan Melissa R., die de opdracht gaf om de drugs te verkopen, kreeg vier jaar cel. Er werd bovendien ook 43.000 euro verbeurd verklaard.<br

Lees meer »

Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem

Op de voormalige site Florin langs de Lendeleedsestraat is het startschot gegeven voor werken aan een nieuwe verkaveling. Bouwbedrijf Bossu realiseert er een reeks woningen langs een nieuwe straat, die vernoemd zal worden naar wijlen burgemeester Gerda Mylle.
The post Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »