Rayan El Bahri hoopt op eerste speelminuten bij Cercle

Cercle Brugge is terug van zomerstage in het Nederlandse Venray. Rayan El Bahri (20) maakte als jongeling voor de derde keer een dergelijk kamp mee. “Ik zat vijf keer op de bank bij de eerste ploeg. Officiële speelminuten heb ik nog niet en ik hoop die dit jaar te grijpen. Het is aan mij om me op de training en in de oefenmatchen te bewijzen.”

Voor Rayan El Bahri was de zomerstage opnieuw een unieke ervaring, waar hij de kamer deelde met Abu Francis. “Ik ben al iets langer in de groep en moest mij minder aanpassen dan enkele andere spelers. Om hen te laten integreren, deden we een quiz, een spelletjesavond en trokken we op teambuilding waarbij we een vlot moesten bouwen om daarmee in groepen tegen elkaar te varen. De stage konden we met de winst tegen Larnaca positief afsluiten.”

Volste vertrouwen

Rayan verving op het uur Felipe Augusto en staat bekend als een speler met zeer veel intensiteit. “Dat is wel nodig bij de beloften en het eerste elftal van Cercle. Heel veel jongens willen in mijn schoenen staan. Je moet dan ook dankbaar zijn voor elke minuut die je krijgt en die ook grijpen.” El Bahri is van oorsprong een tien. Hij kan ook als rechts- of linksbuiten spelen. “Dat doe ik dan ook. Ik ben iemand die heel graag de bal in de voeten krijgt, niet zozeer iemand die een technische bagage, de kracht en de snelheid heeft.”

Rayan is aan zijn vierde seizoen bij Cercle begonnen. Voorheen speelde hij tot aan de faling bij Sporting Lokeren. Hij woont in de Gentse volksbuurt Brugse Poort en is net als zijn moeder in ons land geboren. Zijn vader is van Marokkaanse origine. “Hij steunt mij overal. Hij zegt zijn werk af voor de verre verplaatsingen.”

Met Jong Cercle treedt El Bahri straks aan in eerste amateur. “Vorig jaar mocht ik in die ploeg veel speelminuten maken. Ik hoopte op meer. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat het zo is. Er komt een competitie met heel mooie ploegen, zodat we ons nog beter kunnen meten met hen. Er zijn heel wat nieuwe spelers die zich moeten inpassen. Maar ik heb er het volste vertrouwen in.”

(ACR)

The post Rayan El Bahri hoopt op eerste speelminuten bij Cercle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

Engelse gemeente op 50 kilometer van kust overspoeld door zeemeeuwen: “Niemand durft nog buiten te zitten”

In het Engelse Hyndburn hangt een ware zeemeeuwenplaag in de lucht, hoewel de gemeente op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust ligt. Voor de bewoners is de situatie stilaan ondraaglijk geworden nu meer dan 3.000 vogels de gemeente helemaal hebben ingepalmd. “De vogelpoep ligt overal. Niemand durft nog in de tuin te zitten, het is echt een nachtmerrie”, getuigt

Lees meer »

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »

“Soms raakten ze me aan op plekken waar alleen mijn vriend dat mag”: ex-missen getuigen over ongewenst gedrag

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »