Porsche roept 5.000 Taycans terug in België: remmen kunnen het laten afweten

Luxewagenbouwer Porsche roept in België ongeveer 5.000 auto’s van het model Taycan terug naar de garage voor een gratis herstelling. Er kan remvloeistof lekken waardoor de remmen niet meer goed functioneren, meldt de Belgische verdeler D’Ieteren. Wereldwijd gaat het om 150.000 wagens. 

Meer krantenkoppen in België

Klant brengt wagen naar garagist omdat ze denkt gevolgd te worden en krijgt haar gelijk: “Er hangt hier een zendertje”

De Amerikaanse garagist Joey kreeg vorige week een vreemd verzoekje van een klant. Een vrouw bracht haar auto binnen voor een controle, omdat ze al dagenlang het gevoel had dat iemand haar wagen achtervolgde. En gelijk had ze, na urenlang zoeken vond Joey een zendertje aan de onderkant van haar wagen. “Het zat in een magnetisch doosje, ingepakt in tape”,

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

Bart De Wever zwemt in woelige wateren

In het oog van de storm is het rustig. Kan ik net zo goed eens lekker gaan zwemmen, moet Bart De Wever gedacht hebben. En hij plonsde samen met zijn twee zonen het Bonapartedok in, dat zondag voor het eerst werd opengesteld als zwemwater. Voor De Wever in blote bast was het vermoedelijk ook een uitje dat past in de

Lees meer »

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zo wil De Wever werken meer doen lonen en minder uitgeven aan werkloosheidsuitkeringen (en pensioenen)

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

“Ik droom van een land waar werken beloond wordt met euro’s op je rekening, waarmee je dan als burger doet wat je wilt”

Federaal formateur Bart De Wever (N-VA) stelt voor om ecocheques af te schaffen. “Halleluja!”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het is één van de meest nutteloze uitvindingen in onze recente geschiedenis. Ecocheques zijn nooit bedoeld om het klimaat te redden. Ze waren een smeermiddel tussen werkgevers en werknemers, in een land waar de belastingdruk simpelweg veel te hoog is.”

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »

Politie geeft namen vrij van drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Aguiar (9). Die laatste overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Olympische sfeer opsnuiven op het strand van Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus opent het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) de deuren van het Olympic Festival in Middelkerke voor meer dan 45.000 fans. Het strand wordt omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische sfeer van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er 17 dagen lang aan sport doen, sport kijken
The post Olympische sfeer

Lees meer »

“De Seine is een veredelde riool”: triatlon kan doorgaan, maar toch ziet Marc Herremans de farce met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief… De olympische triatlon kan met een dag uitstel dan tóch doorgaan, maar desondanks gaat de sport gaat op de Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie

Lees meer »