Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit”

Op het dorpsplein van Schuiferskapelle is met ‘Interieurvondsten Twee’ sinds eind vorige week een pop-up interieurwinkel te vinden. Het gaat om een project van Lisa Grymonprez en haar moeder Sabine Callewaert. Het duo focust op upcycling, decoratie en tweedehandsspulletjes.

Het gaat om de eerste echte pop-up in het pand Van Maele. De voormalige elektrozaak in het hart van het dorp werd in 2022 aangekocht door de stad Tielt, onder meer met het oog op dit soort pop-up initiatieven. “Nog voor het gebouw eigendom werd van de stad, hadden we eigenlijk al navraag gedaan bij de vorige eigenaar”, vertelt Lisa (35). Ze werkt als leerkracht Nederlands en woont al tien jaar in Schuiferskapelle. “Toen hadden we geen toestemming om iets te ondernemen in het leegstaande pand. Toen het in handen van de stad kwam, hebben we ons plan opnieuw opgepikt.”

In de winkel vind je potjes, kaarsen en decoratiespulletjes, maar ook meubelstukken en kunstwerken. Een deel van het aanbod is tweedehands, maar er zijn ook veel nieuwe stukken van kunstenaars en vakmannen te vinden. “Mijn moeder houdt er enorm van om in winkels of rommelmarktjes leuke interieurspulletjes uit te zoeken. Het is voor alle duidelijkheid niet zo dat we elk weekend rommelmarkten gaan afschuimen, maar het is gaandeweg wel een passie van haar geworden”, gaat Lisa verder. “En die passie wilden we graag samen delen met Schuiferskapelle.”

Platform bieden

De naam Twee verwijst overigens naar de combinatie van nieuw en tweedehands. Sommige meubelstukken en kunstwerken zijn best duur, maar het is Lisa en Sabine zeker niet om winst te doen. “We willen hier vooral een platform bieden voor creativiteit. Makers die zelfs spullen hebben die passen bij ons aanbod mogen trouwens zeker ook binnenspringen. Anderzijds merken we ook dat Schuiferskapelle sterkt leeft de voorbije jaren en daar willen we graag een steentje aan bijdragen. We zijn ook van plan om enkele workshops te organiseren. Zo hebben we op 11 augustus een eerste workshop veldbloemschikken gepland. En komende zondag, met de koers in Schuiferskapelle, kunnen wielertoeristen hier hun truitjes komen personaliseren.” (SV)

De pop-up is tot en met 8 september iedere vrijdag, zaterdag en zondag open van 11 uur tot 18 uur.

The post Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »

Inwoners Veurne beloond na stappenclash

Tussen 1 en 31 mei namen 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd en bijna 2,5 miljoen km afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.
The post Inwoners Veurne beloond na stappenclash appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens jeugdkamp in Engeland, negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkamp in Southport, een kustplaats op 30 kilometer ten noorden van Liverpool. Negen kinderen raakten gewond en zes zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

“Er is nog steeds veel verdriet”: 1 jaar geleden overleed Bea Van der Maat

Exact één jaar geleden moest Vlaanderen afscheid nemen van presentatrice en zangeres Bea Van der Maat. Zij koos op 62-jarige leeftijd voor euthanasie nadat ze in 2022 de diagnose ALS kreeg. Collega’s Willy Sommers (71) en Koen Crucke (72) en boezemvriend Showbizz Bart (46) denken met warme gevoelens aan haar terug. “Haar positiviteit leeft verder in haar familie.”

Lees meer »

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? Volgens waarnemers is ‘The Great Rotation’ ingezet, maar wat betekent dat precies? En hoe speel je er zelf op in?

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? De aandelenkoersen zijn in de ban van ‘The Great Rotation’, ofwel ‘De Grote Ommezwaai’. Maar waarover gaat het nu precies? Waarom gaan techaandelen de laatste dagen achteruit? En hoe kan je er als kleine belegger op inspelen? “Van deze aandelen kan je de komende jaren een mooi rendement verwachten, al

Lees meer »