Politieke partijen ontvangen samen 83 miljoen euro subsidie

De Belgische politieke partijen hebben vorig jaar een record van 83 miljoen euro belastinggeld onder elkaar verdeeld. Hun eigen vermogen groeide aan tot meer dan 122 miljoen. Dat leert een analyse van de ­jaarrekeningen van de partijen door De Tijd en L’Echo.

 

Meer krantenkoppen in België

Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.
The post Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op

Lees meer »

“Dit is een kutsituatie”: Marten Van Riel haalt in videoboodschap aan fans stevig uit na “respectloze” beslissing om triatlon uit te stellen

De beslissing om de olympische triatlon uit te stellen, schiet duidelijk in het verkeerde keelgat bij Marten Van Riel. Onze landgenoot reageert nu ook in een videoboodschap aan zijn supporters snoeihard. “Een schandaal voor het triatlon”, noemt Van Riel het. Eerder op de dag was hij al niet mals voor de organisatie in een reactie op Instagram.

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil dat zorginstellingen reserves aanspreken

Het wordt uitkijken naar hoe de Vlaamse regeringsonderhandelaars de knelpunten over welzijn na hun “semaine familiale” zullen ontwarren. N-VA heeft een paar oude strijdpunten opgedist, zoals de financiële reserves van zorginstellingen, de zorgkassen en het groeipakket.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran – Israëlisch leger zegt Hezbollah-commandant te hebben gedood bij aanval op Beiroet

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad

Lees meer »

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

In deze fabriek werkt geen mens, maar rolt wel elke drie seconde een smartphone van de band

Het is al jaren de nachtmerrie van elke vakbondsafgevaardigde wereldwijd: een volledig geautomatiseerde fabriek, waar computers en robots al het werk doen en geen arbeider of bediende meer nodig is. Sinds vorige maand is dit geen koortsdroom meer, maar realiteit. De ‘slimme fabriek’ van het Chinese Xiaomi zal jaarlijks 10 miljoen smartphones produceren. Techexpert Kenneth Dee: “Dat ze momenteel al

Lees meer »

Ter Wielewalle, een boerderij waar iedereen voor elkaar zorgt

Marleen Dendoncker bewijst elke dag opnieuw dat een boerderij meer kan zijn dan een landbouwbedrijf. In Ter Wielewalle biedt ze een waaier aan mogelijkheden aan voor mensen om elkaar te ontmoeten én voor elkaar te zorgen: in hun schuur wordt gefeest, vergaderd en gespeeld, maar vinden kwetsbare zielen net zo goed rust.
The post Ter Wielewalle, een boerderij waar

Lees meer »