Politicus zwaar onder vuur nadat hij vrouwen de schuld geeft voor stijgende zelfdodingen bij mannen: “Toont hoe wijdverbreid vrouwenhaat hier is”

Een Zuid-Koreaanse politicus ligt zwaar onder vuur nadat hij vrouwen de schuld heeft gegeven voor het stijgend aantal zelfdodingen onder mannen. Hij ziet de “steeds dominantere rol van vrouwen in de samenleving” als oorzaak van het probleem.

 

Meer krantenkoppen in België

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Remco schreef geschiedenis en onze reporter zag het naast twee van de meest belangrijke mensen in zijn leven gebeuren: “Slapen zal vannacht niet lukken”

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag

Lees meer »

“Hij sloeg het beest met een metalen stang”: ook Oostenrijkse olympiër beschuldigd van fysieke mishandeling van paard

Het stof rond de zaak-Charlotte Dujardin, de Britse amazone die haar paard sloeg met een zweep, is nog niet gaan liggen of er duikt al een nieuw schandaal op in de paardensport. Ook de Oostenrijker Max Kühner (50), deelnemer aan de Olympische Spelen, is aangeklaagd voor het fysiek mishandelen van een paard. Kühner zou het beest geslaan hebben met een

Lees meer »

Man doodgestoken door zoon in Beerse

In Beerse is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige man met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Houtseweg. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer incasseerde verschillende messteken. Zijn 19-jarige zoon is als verdachte opgepakt.

Lees meer »