Opvallende wetenschappelijke doorbraak: schapen kunnen MRI-scan ondergaan zonder verdoving

Franse onderzoekers zijn erin geslaagd schapen gedwee een MRI-scan-apparaat in te laten lopen, hun kop in een piepkleine cilinder te laten steken en daarin vervolgens minutenlang stil te laten liggen. En jawel, dat is een heuse wetenschappelijke doorbraak. Want dieren, dachten we, kunnen niet stilliggen. 

Meer krantenkoppen in België

Welk land wint de meeste medailles?

De Olympische Spelen in Tokio waren voor België de meest succesvolle sinds 1924. Pakken we deze keer meer dan zeven medailles? En kronen de Verenigde Staten zich opnieuw tot de onbetwiste kampioen? Volg het in de medailletabel.

Lees meer »

“We zijn hier niet op vakantie”: Braziliaanse zwemster per direct verbannen van Spelen nadat ze avond vóór competitie uitgaat

Bommetje in het Braziliaanse kamp. Zwemster Ana Carolina Vieira (22) werd per direct van de Spelen verbannen door het Braziliaans olympisch comité. De reden? Vieira was daags voor haar competitie stiekem weggeglipt uit het olympisch dorp voor een gezellig avondje in Parijs met haar vriend, nota bene ook een zwemmer. Vieira diende vervolgens een klacht in tegen de federatie.

Lees meer »

Speler stuikt ineen op veld, wedstrijd gestaakt: “‘Niemand had nog zin om te voetballen”

Opschudding zondag tijdens de bekerwedstrijd tussen VVC Beernem en KFC Damme. Nadat Milan Carels de thuisploeg op voorsprong bracht, stuikte hij even later neer op het veld. Gelukkig waren er mensen met een medische achtergrond aanwezig. Zij dienden de onfortuinlijke speler de eerste zorgen toe, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Intussen stelt Milan het naar behoren.
The

Lees meer »

Kunstgrasveld en nieuwe LED-verlichting voor Eendracht Wervik: “Voor iedereen aangenamer om de wedstrijden te beleven”

Derdeklasser Eendracht Wervik beschikt nu ook over een kunstgrasveld op het hoofdterrein van het Viroviosstadion. Het nieuw kunstgrasveld werd woensdagavond ‘ingespeeld’ tijdens een oefenwedstrijd tegen Tweede Amateur KRC Harelbeke. Ondertussen is ook de verlichting volledig vernieuwd.
The post Kunstgrasveld en nieuwe LED-verlichting voor Eendracht Wervik: “Voor iedereen aangenamer om de wedstrijden te beleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Lucienne en Ronny

Op 28 juni 1974 werden Ronny Verlinde en Lucienne Vercauteren officieel in de echt verbonden. Vijftig jaar later kwamen schepenen Philippe Vlietinck en Tine Gobert het echtpaar feliciteren bij hen thuis in de Jan Devischstraat. Het koppel heeft twee dochters, Caroline en Arianne, die in Brussel en rondom Gent wonen, en vijf kleinkinderen. Ronny en
The post Goud voor

Lees meer »