Opnieuw tientallen doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

Bij Israëlische luchtaanvallen op Centraal-Gaza zijn minstens 20 mensen omgekomen. Dat zeggen de Palestijnse gezondheidsautoriteiten. Gisteren vielen 31 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp in een school in de buurt van Khan Younis. Intussen slaan veel Palestijnen opnieuw op de vlucht voor het oprukkende Israëlische grondoffensief in het noorden van de Gazastrook. 

Meer krantenkoppen in België

Korpschef en burgemeester over feestende Nederlandse tieners in Knokke: “Beter beheersbaar dan vorig jaar”

Dat hun aanwezigheid in Knokke opvalt, valt niet te ontkennen. Overdag vertoeven ze in appartementen en villa’s die betaald worden met de kaart van mama en papa en ‘s avonds laten ze zich volledig gaan in de uitgaansbuurt van Knokke. ‘Knokke Off’, maar dan in het echt zeg maar. Op het Alfred Verweeplein is het toontje al dagenlang ‘Hollands’. Maar

Lees meer »

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klimaatactivisten opgepakt bij actie in Londense luchthaven van Gatwick

Militanten van de Britse milieuorganisatie Just Stop Oil zijn maandag opgepakt nadat ze geprobeerd hadden om de Londense luchthaven van Gatwick te blokkeren. De organisatie, die bekendstaat om haar controversiële methodes, voert actie voor het einde van fossiele energie tegen 2030. Ze publiceerde een video waarop te zien is hoe actievoerders op de grond zitten en zich vasthechten bij de

Lees meer »

Minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk is” voor aanval op Frans spoorwegnet

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

“Het sexting-schandaal neem ik mee voor de rest van mijn leven”: Sean Dhondt verandert van job en wordt weldra papa

Een nieuwe woning, een nieuwe job en een eerste kindje op komst: het leven van Sean Dhondt (40) krijgt een frisse wending na enkele bewogen jaren. Zo werd hij vorig jaar ontslagen bij Qmusic en bleef het sexting-schandaal hem lang achtervolgen. “De zaak-Eveline was een ongelofelijke fout, maar de gevolgen waren wel buiten proportie”, klinkt het in ‘Primo’.

Lees meer »

Marianne en Manu vieren vijftigste huwelijksverjaardag

Op 28 juni 1974 stapten Emmanuel Devisch en Marianne Pauwaert in het huwelijksbootje in het stadhuis van Knokke, vijftig jaar later vierde het koppel hun gouden huwelijksverjaardag. Schepen Astrid Mestdach bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over. Het echtpaar heeft vier kinderen: Joke, Jeroen, Wouter en Martijn. Die zorgden op hun
The post Marianne en

Lees meer »

Antoine en Marijke winnen Ardoois kampioenschap cornhole

Nadat de leden van Dream Team, de cornholeclub die gevestigd is bij Johan Laridon in de Groene Dreve, recent hun clubkampioenen vierden, was er nu het eerste kampioenschap van Ardooie voor niet-aangeslotenen. Met 19 punten werd Antoine De Vlaeminck uit Koolskamp de eerste lokale kampioen. Bij de dames gooide Marijke Vandermeulen 15 keer raak en
The post Antoine en

Lees meer »

Rescue Run komt naar Sint-Pieters

Wie klaar is om de uitdaging aan te gaan en levens te redden kan op donderdag 15 augustus deelnemen aan de Rescue Run op Domein Aan de Plas in Sint-Pieters. “Het gaat om een obstacle run met een levensreddend tintje.”
The post Rescue Run komt naar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische en Chinese bommenwerpers patrouilleerden nabij Alaska

Russische en Chinese bommenwerpers hebben samen een patrouille uitgevoerd aan de grens tussen het Aziatische en Amerikaanse continent, niet ver van de Amerikaanse staat Alaska. Amerikaanse en Canadese gevechtsvliegtuigen hebben de bommenwerpers onderschept, zo zegt het Noord-Amerikaanse commando NORAD.

Lees meer »

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »