Ophef in Frankrijk na geheime etentjes van politici uit kamp Macron met Le Pen

Onthullingen over geheime ontmoetingen tussen politici uit de entourage van de Franse president Emmanuel Macron en vertegenwoordigers van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) vallen niet in goede aarde bij onze zuiderburen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »

Dimitri Vegas opent tweede weekend Tomorrowland met gesmaakte vinyl only-set en stelt prangende vraag

Belofte maakt schuld. En dus zette Dimitri Vegas (42), zoals hij zondag had aangekondigd, het tweede weekend van Tomorrowland in met een knal. Een fel gesmaakte vinyl only-set, speciaal voor de twintigste verjaardag van ‘s werelds mooiste dancefestival. Draai of keer het hoe je wil: een statement van de dj/producer, richting de criticasters als zou hij – en veel van

Lees meer »

Inwoners Veurne beloond na stappenclash

Tussen 1 en 31 mei namen 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd en bijna 2,5 miljoen km afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.
The post Inwoners Veurne beloond na stappenclash appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »