Ook later deze week nog kans op hevig onweer: dit zijn de voorspellingen voor de komende uren en dagen

Het onweer sloeg dinsdag op meerdere plaatsen in ons land erg zwaar toe. De komende uren en dagen wordt het mooier weer, al dreigt in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw onweer. Maar er is ook goed nieuws, zegt weerman David Dehenauw.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen

Lees meer »

Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede

Langs de Roeselaarsestraat in Moorslede is maandag de afbraak van een oude woning gestart. Op de plaats komt een nieuwe parking voor Uitvaartzorg Eveline Geldhof. “Op die manier is er ook minder overlast voor de buren”, aldus zaakvoerster Eveline.
The post Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingang openluchtmuseum Bokrijk wordt helemaal vernieuwd

De site rond het Poorthuis in Bokrijk, dat is de ingang via parking 2, wordt helemaal vernieuwd. De zone rond het gebouw wordt een volwaardige ingang voor het museum in Genk. Er komt een plein waar bezoekers een terrasje kunnen doen of waar groenten uit de moestuintjes van Bokrijk verkocht kunnen worden.

Lees meer »

Vragen over inclusieve speelpleinwerking

Tijdens de jongste gemeenteraad interpelleerde oppositieraadslid Martine Devisscher (Burgerbelangen) over de zogenaamde ‘inclusieve’ speelpleinwerking in Wingene. “Die werking staat wel erg vaag omschreven op de gemeentelijke webstek”, liet ze horen. En dus wou ze weten hoe een en ander wordt aangepakt.
The post Vragen over inclusieve speelpleinwerking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld

Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende is haar Olympische Spelen in Marseille donderdag begonnen met een teleurstellende 25ste plaats in de eerste regatta van de ILCA 6-categorie. De tweede regatta van de dag werd uitgesteld door de zwakke wind in Zuid-Frankrijk.
The post Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Rocco Sinfonico’ viert het rijke oeuvre van Rocco Granata: “Ik mis mijn vrouw en de muziek”

‘Finito, finito, finita’ zong Rocco Granata (85) bijna tien jaar geleden tijdens zijn afscheidstournee. Nu er met ‘Rocco Sinfonico’ twee groots opgezette concerten rond het rijke oeuvre van de Italo-Belg aankomen, mochten we op de cappuccino in Kapellen, waar de mijnwerkerszoon al decennia woont. “Hoe het met me is? Ik ben kerngezond, maar ik mis de twee grote liefdes in

Lees meer »

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

De Seine blijft zorgen baren: na regenval is waterkwaliteit weer zo slecht dat training van triatleten wellicht geannuleerd wordt

De hevige regenval die sinds vrijdag in Parijs is gevallen, zal de waterkwaliteit van de Seine waarschijnlijk verslechteren en zo de geplande trainingssessies in de rivier in gevaar brengen. Daarvoor hebben de organisatoren zaterdag gewaarschuwd, al hebben ze vertrouwen dat de triatlonevenementen komende dinsdag en woensdag kunnen plaatsvinden.

Lees meer »