Onze reporter trok naar de Polderstraat in Londerzeel, waar windhoos spoor van vernieling achterliet: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris. 

Meer krantenkoppen in België

Hawaï-party op Kriekefeesten in Ingelmunster voor Stefaan De Clercq

Op donderdag 1 augustus beginnen de Kriekefeesten vanaf 18 uur met een Hawaï-party voor Stefaan De Clercq in de feesttent in de Kweekstraat. Op 26 oktober 2024 neemt hij deel aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Voor slechts 30 euro (kinderen tot 12 jaar betalen 20 euro) kan je aanschuiven aan de frietkar (frietjes met
The post Hawaï-party op

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Engelse gemeente op 50 kilometer van kust overspoeld door zeemeeuwen: “Niemand durft nog buiten te zitten”

In het Engelse Hyndburn hangt een ware zeemeeuwenplaag in de lucht, hoewel de gemeente op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust ligt. Voor de bewoners is de situatie stilaan ondraaglijk geworden nu meer dan 3.000 vogels de gemeente helemaal hebben ingepalmd. “De vogelpoep ligt overal. Niemand durft nog in de tuin te zitten, het is echt een nachtmerrie”, getuigt

Lees meer »

Opnieuw vergunningsaanvraag voor project ‘De Gedeelde Tuin’ in Stasegem, buurtbewoners reageren: “Verbaasd dat dossier nog eens wordt opgestart”

Er is opnieuw een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het project ‘De Gedeelde Tuin’ van Groep Huyzentruyt. Het buurtcomité ‘Voor een leefbaar Stasegem’ geeft aan verbaasd te zijn. Ook nu zal het advies van de Dienst Waterlopen cruciaal zijn, want het gebied ligt in overstromingsgevoelig gebied. De deadline voor het openbaar onderzoek ligt vast op 8 augustus.
The post Opnieuw vergunningsaanvraag

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »