Onweders laten spoor van vernieling achter, maar wat als je getroffen bent? Is álles verzekerd? En hoelang moet je wachten op vergoeding?

De zware onweders die dinsdag over Vlaanderen trokken, laten een spoor van vernieling achter van West-Vlaanderen tot Limburg. En volgens de voorspellingen trekt vrijdag alweer een nieuwe zone supercellen over ons land. Wat als je getroffen bent door het noodweer: ben je dan voor alles verzekerd?

 

Meer krantenkoppen in België

Onze columniste Kim Gevaert over de dubbele kant van de openingsceremonie: “Je kan niet ineens zeggen: ‘Nu is het genoeg’”

De Olympische Spelen gaan vandaag traditiegetrouw van start met een spetterende openingsceremonie. Een gebeurtenis die veel atleten niet willen missen, maar toch zijn er ook sporters die de show aan zich voorbij laten gaan. Begrijpelijk, vindt onze columniste Kim Gevaert. “Het is toch veel staan en lang wachten, terwijl je als atleet lang en hard traint om er te staan

Lees meer »

Vrouw (54) rijdt vitrine van gereedschapswinkel binnen

In de Torhoutse Steenweg in Oostende gebeurde woensdagavond een verkeersongeval. Een 54-jarige automobiliste reed daar met haar wagen de vitrine van gereedschapswinkel Toolstation binnen. “De winkel is nog maar een jaar geopend”, vertelt een van de medewerkers.

Lees meer »

Minstens 5 doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, leger blijft regime trouw: “We zullen overwinnen”

Bij manifestaties tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker vijf doden gevallen volgens mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Nationale Kiesraad heeft de uitslag nog altijd niet gepubliceerd en de oppositie heeft naar eigen zeggen bewijs in handen dat er fraude gepleegd werd door het regime van president Nicolas Maduro. Het leger blijft de regering echter trouw en spreekt

Lees meer »

Brussels parket opent onderzoek naar e-bikemaker Cowboy na race-app

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar e-bikemaker Cowboy, omwille van de interactieve app van het bedrijf waarmee fietsers tegen elkaar kunnen racen. Dat meldt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “De verkeersveiligheid van de Brusselaars en van de dagelijkse passanten die Brussel bezoeken, is een absolute prioriteit voor het parket”, klinkt het.

Lees meer »

TUI moet alle vluchten van en naar Deurne omleiden naar Zaventem, en de pech achtervolgt de reizigers: “De sfeer wordt hier grimmig”

Het zijn pechdagen voor reizigers die vanop Deurne op vakantie wilden vertrekken. Tui heeft alle vluchten moeten omleiden naar Zaventem. Maar ook daar liep het bij één vlucht mis. “De sfeer werd grimmig”, zegt de Antwerpse passagier David Herregodts. Antwerpenaar Michel Vanderhoydonck zegt dat het vaker voorkomt dat vluchten naar Zaventem worden omgeleid.

Lees meer »