Nieuwe bedden, matrassen en nachttafels voor wzc Ceder aan de Leie in Harelbeke: “Belangrijk dat onze bewoners zich hier thuis voelen”

Zorgbedrijf Harelbeke zorgt voor optimaal slaapcomfort voor bewoners van woonzorgcentrum Ceder aan de Leie. Er werden nieuwe bedden, nachttafels en matrassen geleverd. De oude bedden krijgen een nieuwe bestemming in de Filipijnen en in Djibouti.

De bewoners van het woonzorgcentrum Ceder aan de Leie gaan een nog betere nachtrust tegemoet met nieuwe matrassen, bedden en nachttafels. “We voeren een fixatiearm beleid. Vernieuwend bij deze bedden is dat het om hoog-laagbedden gaat: om het valrisico te beperken, kan je ze op de grond plaatsen. Voor een bijvoorbeeld ergonomische verzorging daarentegen kan je ze in de hoogste stand plaatsen”, duidt Lieze Bakelant, directeur Woonzorg. “Verder kozen we voor halve beschermingshekkens aan het hoofdgedeelte die ondersteuning kunnen bieden bij het opstaan en bewoners beschermen in bed. Deze nieuwe bedden stellen ons in staat om bewoners vrijheid te bieden waar mogelijk en te beschermen waar nodig. Zo voeren we een fixatiearm beleid ook effectief in de dagelijks werking uit.”

Harelbeekse solidariteit

De vorige bedden, nachttafels en matrassen zijn dermate goed onderhouden en in goede staat bevonden dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. “De nachttafels en matrassen krijgen via Patrick Haghedooren van Helping Hands for the Philipinnes, een tweede leven en zijn bestemd voor een ziekenhuis in de Filipijnen. De bedden daarentegen worden via een container bezorgd aan een Afrikaans ziekenhuis in Djibouti om de hulpverlening in dat land te ondersteunen”, verduidelijkt Lynn Callewaert als voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke en schepen van Welzijn. “Wij vinden het zeer belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in het woonzorgcentrum. Op een veilige manier kunnen slapen en toch de nodige bewegingsvrijheid behouden, is voor hen daarbij essentieel. Dat kan nu dankzij onze nieuwe hoog-laagbedden. Als ‘Oarelbeke Weireldstad’ doen we ook steeds inspanningen om solidair te zijn met de rest van de wereld. Vandaar dat we samen met de leverancier diverse mogelijkheden zochten om onze vorige, nog goede, bedden een tweede leven te kunnen geven in ziekenhuizen in de Filipijnen en in Djibouti.”

The post Nieuwe bedden, matrassen en nachttafels voor wzc Ceder aan de Leie in Harelbeke: “Belangrijk dat onze bewoners zich hier thuis voelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »

“VRT is totaal gecommercialiseerd”: ex-presentator Dirk Tieleman kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. “Ze verliezen hun eigenheid”, klinkt het streng. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van ‘Terzake’, ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft

Lees meer »

Burgemeester neemt maatregelen na toenemende overlast in Roeselare: extra camera en identiteitscontroles

In de omgeving tussen de site Trax, Stationsplein, Mandellaan en de Ardooisesteenweg zijn er recent een aantal feiten van overlast vastgesteld door de politiediensten. Deze feiten gaan zowel over druggebruik en verkoop, alcoholmisbruik als vandalisme. Niettegenstaande de reeds genomen kordate maatregelen en het aanklampend beleid van Stad en politie hun vruchten afwerpen, neemt de burgemeester een bijkomend besluit die aan

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen moment dat brug instort in Dresden

De Duitse autoriteiten in de stad Dresden hebben camerabeelden vrijgegeven van de gedeeltelijke instorting van de Carolabrug. Het stuk van de brug waarop de tram rijdt en voetgangers passeren, viel dinsdagnacht in de Elbe. De brandweer kon snel ter plaatse komen en er vielen geen slachtoffers. De oorzaak van de instorting wordt onderzocht.

Lees meer »

Unizo Roeselare organiseert politiek lijsttrekkersdebat

Op donderdag 19 september organiseert Unizo Roeselare een politiek lijsttrekkersdebat waar lokale ondernemers in gesprek kunnen gaan met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Het debat vindt plaats in Leer- en Innovatiecentrum Radar (AZ Delta) en biedt een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende partijen willen bijdragen aan een positief ondernemersklimaat in Roeselare.
The post Unizo Roeselare

Lees meer »

Verwoestende bosbranden Hawaï gevolg van verschillende factoren

De grote natuurbranden die over het Hawaïaanse eiland Maui raasden vorig jaar augustus, waren het gevolg van een complexe samenloop van factoren die “jaren in de maak zijn geweest”. Dat staat in een rapport dat vrijdag is gepresenteerd over de bosbranden. Bij het natuurgeweld kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

SAK Sint-Pieters vraagt verkeersbord 22 ten voordele van de fietsers

Dinsdagavond hield het SAK Sint-Pieters, samen met bewoners van de Sint-Pieterskerklaan en omgeving, een protestactie op het kruispunt van de Blankenbergse steenweg met de Sint-Pieterskerklaan in Brugge. Een twee meter lang spandoek werd ontvouwd. Bewoners vinden het niet kunnen dat er, na de heraanleg van de Sint-Pieterskerklaan, niet werd overgegaan tot het plaatsen van verkeersborden B22. Dat moet fietsers toelaten

Lees meer »