Niet alleen voor de nieuwkomers onwennig: Kamerleden leggen de eed af, terwijl nieuwe regering al in de steigers staat

De Kamer is ingezworen en met Peter De Roover (N-VA) als parlementsvoorzitter hebben we een nieuwe eerste burger van het land. Maar in de wandelgangen gaat het toch vooral over de regeringsvorming die vaart maakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw Unesco-werelderfgoed: een vroegchristelijk klooster in Gaza en de Markiezeneilanden, bekend van Jacques Brel

De archeologische resten van het klooster van Sint-Hilarion-Tell Umm Amer in de Gazastrook (4e eeuw) zijn ingeschreven op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Dat gebeurde met een spoedprocedure, op initiatief van ons land. Ook nieuw op de lijst van werelderfgoed: de Markiezeneilanden in de Stille Zuidzee, waar zanger Jacques Brel en schilder Paul Gauguin begraven liggen.

Lees meer »

Bij tien broers en zussen ging het goed, de elfde raakt aan de drugs en sterft: Maurits Vande Reyde (Open Vld) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn broer Alexander

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.
The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge hijst de vredesvlag op de Burg

Op 6 en 9 augustus zal Brugge op de Burg de slag van ‘Mayors for Peace’ hijsen en strijken. Ter herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki en als oproep tot de wereldwijde afschaffing van kernwapens.
The post Brugge hijst de vredesvlag op de Burg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maximum 50 kilometer per uur in Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte

De snelheidslimiet is sinds kort aangepast in de Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte. Je mag er voortaan nog maximum 50 km per uur rijden. “De wijziging kwam er in samenspraak met de gemeente Anzegem omdat de Olekenbosstraat voor een gedeelte over hun grondgebied loopt”, stelt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).
The post Maximum 50 kilometer per uur in

Lees meer »

Ozempic zou kunnen helpen om te stoppen met roken: “Hierdoor zouden hersenen ons niet meer ‘belonen’ na sigaret”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »