Neos schenkt 500 euro aan de Babytheek in Kortrijk: “Financieel duwtje in de rug”

In het kader van de campagne ‘Neos met een Hart’ schonk Mie Debruyne, voorzitster van Neos West-Vlaanderen, 500 euro aan de Babytheek, een onderdeel van de Deelfabriek. “We willen daarmee tweedehands buggy’s kopen want we hebben er veel te weinig om aan de aanvragen te voldoen”, zegt Lisbeth Morlion, vrijwilligster bij de Babytheek.

Neos, netwerk van ondernemende senioren, trok op woensdag 10 juli naar de Deelfabriek Kortrijk, waar ook de Babytheek huist, een initiatief van Veronique Ottevaere. De Babytheek leent babyspullen en babymateriaal uit: van speenflessen en allerlei verzorgingsproducten tot kledij, speelgoed en buggy’s. Dit aan mensen die het minder goed hebben. De Babytheek heeft ook een pamperbank. In het kader van de campagne ‘Neos met een Hart’ kwam Neos een cheque van 500 euro overhandigen om de Babytheek een duwtje in de rug te geven.

“In 64 plaatselijke afdelingen, waaronder ook Kortrijk, organiseren we tal van interessante lezingen, uitstappen en culturele manifestaties waar onze leden de tijd van hun leven kunnen beleven en samen genieten. Als vereniging willen we ons echter ook maatschappelijk engageren. Zo steunen we met onze campagne ‘Neos met een Hart’ mensen in onze maatschappij die het wat moeilijker hebben: mensen in armoede, mensen op de vlucht, mensen met een beperking”, duidt Mie Debruyne. “We maken onze leden bewust, brengen doelgroepen onder de aandacht en geven – waar mogelijk – een extra financieel duwtje.”

Tweedehands buggy’s

Verschillende van de plaatselijke Neos-bestuurders zetten zich bovendien ook vrijwillig in voor dergelijke organisaties. “Zo ook hier in Kortrijk waar ons Neos-bestuurslid Lisbeth Morlion zich op regelmatige basis inzet voor de werking van de Babytheek. De steun is dan ook met een warm hart gegeven. Het feit dat ook het idee van ‘duurzaamheid’ speelt bij het initiatief en de werking van de Deelfabriek was voor Neos alvast ook een extra stimulans om de steun net hier te geven.”

De cheque werd in dank aanvaard door initiatiefneemster Veronique Ottevaere en vrijwilligsters Lisbeth Morlion en Ingrid Tanghe. “Alle steun is welkom. We willen deze som gebruiken om op markten of winkels tweedehands buggy’s te kopen, want we hebben momenteel veel te weinig om aan de aanvragen te voldoen”, zeggen Veronique en Lisbeth.

The post Neos schenkt 500 euro aan de Babytheek in Kortrijk: “Financieel duwtje in de rug” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste ‘zwarte weekend’ van de zomer begonnen: verkeersdrukte op Europese wegen valt voorlopig mee

Op de eerste zwarte zaterdag van de zomervakantie valt de verkeersdrukte op de Europese wegen voorlopig nog mee. De filelengtes zitten halverwege de voormiddag min of meer op hetzelfde niveau als vorig weekend, toen er een rode zaterdag was. Vorig jaar was het in hetzelfde weekend veel drukker. Dat blijkt uit de balans die mobiliteitsorganisatie VAB opmaakt. De organisatie verwacht

Lees meer »

“Kledij en meubels zijn vervangbaar, mijn kat en herinneringen van vroeger niet”: Jean-Pierre (55) verliest alles in hevige woningbrand

Een inferno heeft op korte tijd het hele hebben en houden van Jean-Pierre Boden (55) vernietigd in Asse. Hij woonde in een kleine huurwoning in een achterbouw op de Kalkoven. Zijn kat overleefde de brand helaas niet. “Honderden boeken, waaronder eentje van 1793, zijn verloren. Maar mijn kat en de vele foto’s, dat vind ik het ergste.” Intussen is een

Lees meer »

Annie ‘De Bomma’ Geeraerts (97) verhuist naar serviceflat na val: “Tijdens tweede nacht moesten we al op alarmknop drukken”

“Mijn dochter vond het niet meer verantwoord.” Ze woonde tot begin dit jaar alleen, maar ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (bijna 98) is nu toch verhuisd naar een serviceflat. Geen makkelijke stap, maar ‘De Bomma’ heeft er nieuw geluk gevonden, aan de zijde van haar vriend Paul. In een openhartig gesprek in ‘Dag Allemaal’ vertelt Annie eerlijk over haar oude dag. “Veel

Lees meer »

Zes Brugse spelers kleuren Belgisch Ultimate Frisbee team dat op het WK in Birmingham kwartfinales bereikte

Het Belgisch team is achtste geworden op het wereldkampioenschap U20 Ultimate Frisbee in het Engelse Birmingham. In de ploeg zat een stevige Brugse delegatie: zes spelers van Freezzz Beezzz en coach Tom Van Quathem. Deze atletische sport maakt langzamerhand opgang, ook in West-Vlaanderen.
The post Zes Brugse spelers kleuren Belgisch Ultimate Frisbee team dat op het WK in Birmingham

Lees meer »

Man doodgestoken door zoon in Beerse

In Beerse is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige man met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Houtseweg. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer incasseerde verschillende messteken. Zijn 19-jarige zoon is als verdachte opgepakt.

Lees meer »

Nu ook Blueness in Antwerpen sluit: hoe het restaurantimperium van Sergio Herman steeds kleiner wordt (en de zakencijfers rood blijven kleuren)

Sergio Herman is weer een restaurant armer. Nadat hij vorig jaar helemaal wegtrok uit Cadzand, heeft hij nu ‘zijn’ Blueness in Antwerpen gesloten. De fancy eetzaak was amper twee jaar open en ging van bij het begin gebukt onder genadeloze reviews. Of hoe lang niet alles wat de veelsterrenchef aanraakt, nog instant in goud verandert. Wij doken in de (bloed)rode

Lees meer »

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »