Na regen komt zonneschijn (maar vrijdag is er weer onweer)

Na enkele regenbuien wordt het woensdag zonnig. Vrijdag trekt er opnieuw een onweerszone over ons land.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe de jeugdkampioen ook een topper werd bij de profs:het gouden parcours van Alexander Doom

Alexander Doom (27) begint in Parijs aan zijn tweede Olympische Spelen. De indoorwereldkampioen en Europese outdoorkampioen op de 400 meter is klaar voor een helse negendaagse, het resultaat van jarenlang trainen. “Alexander heeft een polyvalente opleiding genoten.” Vijf ijkpunten uit zijn carrière.
The post Hoe de jeugdkampioen ook een topper werd bij de profs:het gouden parcours van Alexander Doom

Lees meer »

“Vulgair, gênant en beschamend’: Franse presentatrice zwaar bekritiseerd na interview met Olympisch ruiter

Net als bij ons kunnen de Franse kijkers de Olympische Spelen op de voet volgen op tv. In de talkshow ‘Quels Jeux’ op France 2 bespreekt presentatrice Léa Salamé (44) dagelijks de sportieve prestaties, voert ze gesprekken met experts en interviewt ze deelnemende atleten. Het gesprek dat ze voerde met de Franse ruiter Stéphane Landois (30), die een zilveren medaille

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »

Weervrouw worden was haar reddingsboei, zegt Jacotte Brokken (31): “Daarvoor was mijn leven vooral vallen en opstaan”

Ze noemt zichzelf een onverbeterlijke flapuit. Maar eigenlijk is Jacotte Brokken (31) al van kleinsaf aan op haar hoede. “Als kind werd ik gepest, uitgesloten. Onbewust blijf ik daardoor aftasten welke Jacotte ik mag zijn.” Maar in de Italiaanse Alpen kan de weervrouw al snel gewoon zichzelf zijn. Een onverschrokken vrouw die doorzet. Ondanks de pijnlijke wonden op haar voeten.

Lees meer »

Vijverkaffee schenkt aan goede doelen

Het Vijverkaffee, de zomerse pop-upbar bij Papes Putten in Lichtervelde, start op vrijdag 9 augustus en blijft open tot en met zondag 18 augustus. Vorig jaar konden de organisatoren van het Vijverkaffee iets meer dan 3.800 euro verdelen over vijf goede doelen. Dit jaar kiezen ze voor dezelfde goede doelen.
The post Vijverkaffee schenkt aan goede doelen appeared first

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah lanceert “grootschalige raketaanval” op Israël

Het Israëlische leger bevestigt de dood van Mohammed Deif (58), commandant van de militaire vleugel van Hamas. Deif werd vorige maand gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Eerder had de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen, volgens de ‘New York Times’. De Israëlische premier Netanyahu zegt klaar

Lees meer »

Kartellijst Trots op Oostende neemt ferme bocht in dossier Thermae Palace Hotel: “Geen appartementsgebouw op de parking”

De kartellijst Trots op Oostende heeft zich uitgesproken tegen appartementsbouw op de parking van het Thermae Palace Hotel. “Het gat van 30 miljoen moet dichtgereden worden door Vlaanderen”, zeggen Open VLD, Groen en CD&V. “Dat kan perfect binnen de bestaande overeenkomst”, zegt ook coalitiepartner Björn Anseeuw (N-VA). Actiegroep Dement is niet overtuigd: “Een verkiezingsstunt”, klinkt het.
The post Kartellijst

Lees meer »

Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.
The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoe ouder en hoe rijker, hoe meer het gebeurde”: voormalige missen getuigen over grensoverschrijdend gedrag

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »

“De wereld volgens Trump: deze keer nog stemmen, daarna nooit meer”

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft – zoals veel politici – de neiging om zijn publiek naar de mond te praten. Op een bitcoinconferentie in Nashville beloofde hij precies de president te zijn die de gelovigen in cryptomunten nodig hebben. Dat de sector zijn campagne sponsort, heeft duidelijk geholpen om een bocht te nemen, want vroeger vond hij cryptomunten bedrog.

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding van dood 12 kinderen op Golanhoogten: “Hoogste commandant Hezbollah gedood”

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger (IDF). Die werd bij de aanslag gedood, aldus nog de IDF. Een bron dicht bij Hezbollah beweert juist dat de commandant de aanslag overleefde.

Lees meer »