Na dodelijk ongeval door noodweer: waarom was park in Ukkel niet vroeger gesloten?

Het Wolvendaalpark in Ukkel, waar gisteren door het noodweer een baby om het leven kwam, was nog geopend toen dat ongeval plaatsvond. Het park valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, die zich voor het sluitingsuur heeft gebaseerd op de expertise van Leefmilieu Brussel. "Maar het is gisteren veel sneller gegaan dan verwacht", legt Judith Verbist van Leefmilieu Brussel uit. 

Meer krantenkoppen in België

Vermeend brein 9/11 krijgt strafvermindering na schuldbekentenis

De man die ervan wordt beschuldigd de aanslagen van 11 september 2001 te hebben beraamd, Khalid Sheikh Mohammed, heeft ermee ingestemd schuld te bekennen aan samenzwering. In ruil daarvoor wacht hem niet de doodstraf, maar een levenslange gevangenisstraf. Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder The New York Times.

Lees meer »

Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we stunten tegen de States”

“Gaan we nog in Parijs geraken?” Na het onverwacht verlies van de Belgian Cats op de Spelen heerste ongeloof in de kantine van het Iepers sportcentrum, waar de olympische matchen worden getoond op groot scherm. “Dit is de teleurstelling waar we voor vreesden”, zegt mama Mestdagh.
The post Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we

Lees meer »

Een gespannen diner, een ‘supernota’ die niet super wordt onthaald en twijfels over de deadline: 4 vragen over de federale regeringsvorming 

Afgelopen week zijn de spanningen tussen de 5 partijen die onderhandelen over een federale regering opgelopen. Dat komt deels door een nota van formateur Bart De Wever (N-VA) over economische thema’s die de partijen maandag voorgelegd kregen. Hoe staat de federale formatie ervoor nu de onderhandelaars een week met vakantie gaan? 4 vragen en antwoorden.

Lees meer »

De nieuwe start van Arthur Vermeeren bij Atlético: Diego Simeone geeft hem complimenten, maar krijgt hij ook kansen?

Op de eerste elftalfoto van het nieuwe seizoen staat Arthur Vermeeren (19) te glimmen naast Axel Witsel. Het is een beeld zonder garanties. Vermeeren keerde een week vroeger uit vakantie, wat enorm wordt geapprecieerd door Atlético en trainer Diego Simeone. Een blik in de zomer van Vermeeren en de plannen van Atlético: wat gebeurt er met de Rode Duivel als

Lees meer »

Cultureel Brugge mikt in augustus vooral op de Gouden Boomstoet

Het regent op de sociale media klachten over het feit dat Brugge geen stadsfestival meer heeft. Het stadsbestuur wil geen geld meer besteden aan Moods! Gelukkig valt er nog veel te beleven in Brugge in augustus. Met als paradepaardje de Gouden Boomstoet.
The post Cultureel Brugge mikt in augustus vooral op de Gouden Boomstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »