Met deze 4 tips betaal je makkelijk op een festival

Dankzij nieuwe richtlijnen over betalen op festivals, is de kans kleiner dat je een financiële kater overhoudt aan een festivalbezoek. Festivals moeten bijvoorbeeld de prijzen van eten en drank duidelijk in euro vermelden, ook al gebruiken ze zelf hun eigen munten. Maar je kan zelf ook heel veel doen om je budget onder controle te houden en makkelijk en veilig te betalen. Wij zetten 4 tips op een rij. 

Meer krantenkoppen in België

“Die Antwerpse drugsoorlog hier bij ons in Hove? Dat kan toch niet”: buurtbewoners reageren geschokt op aanslag bij woning

“We dachten altijd dat die drugsoorlog ver van ons bed was… Maar plots gebeurt het hier.” Buurtbewoners in de Jan Frans Gellyncklaan in Hove zijn enorm geschrokken van de aanslag tegen een woning tijdens de nacht van dinsdag op woensdag. Ze zoeken steun bij elkaar en kunnen maar niet begrijpen dat iemand die in hun rustige buurt woont banden zou

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

“We zijn hier niet op vakantie”: Braziliaanse zwemster per direct verbannen van Spelen nadat ze avond vóór competitie uitgaat

Bommetje in het Braziliaanse kamp. Zwemster Ana Carolina Vieira (22) werd per direct van de Spelen verbannen door het Braziliaans olympisch comité. De reden? Vieira was daags voor haar competitie stiekem weggeglipt uit het olympisch dorp voor een gezellig avondje in Parijs met haar vriend, nota bene ook een zwemmer. Vieira diende vervolgens een klacht in tegen de federatie.

Lees meer »

“Eén tropische dag, en de boel is ontploft”: maar liefst 134 kinderen liepen dinsdag verloren op strand

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

“Hier gebeuren dingen die niet koosjer zijn”, zelfs de afvaldiensten weigeren nog in deze wijk te komen

Al sinds juni komen de vuilnisophaaldiensten van Net Brussel niet meer in de Brabantwijk, achter het Brusselse Noordstation. De reden: werknemers voelen er zich niet meer veilig na een aantal gevallen van agressie en voortdurende bedreigingen. Het vuil stapelt er zich op, ratten hebben vrij spel. “Kan zijn maar zonder veiligheidsgaranties keren we niet terug”, klinkt het.

Lees meer »

Oleksandr Beshliaha is een van de nieuwelingen bij FC Gullegem: “Heb er nu al een goed gevoel bij”

Oleksandr Beshliaha, een 30-jarige Oekraïner, is een van de vele nieuwelingen bij FC Gullegem. De tweevoetige verdediger vertoeft al 14 jaar in België, en woont in onze koninklijke badstad Oostende aan zee. Oleksandr Beshliaha is een vriendelijke gast, spreekt ondertussen vloeiend Nederlands, en heeft zelfs het Oostendse dialect onder de knie. “Oostende is mijn stad geworden.”
The post Oleksandr

Lees meer »