Megadonor George Clooney roept Biden op om uit de race te stappen: “Ik hou van hem, maar de strijd tegen de tijd kan hij niet winnen”

Hollywoodacteur George Clooney is de volgende in het rijtje prominenten die Joe Biden oproept zich terug te trekken als kandidaat van de Democraten voor het presidentschap. Clooney is een belangrijke geldschieter voor de Democraten. “Ik hou van Joe Biden, maar de ene strijd die hij niet kan winnen is die tegen de tijd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zeven mensen opgepakt na huiszoekingen over heel België in terreuronderzoek: “Verdachten zouden aanslag hebben voorbereid”

In het kader van een onderzoek naar terreur zijn er in verschillende regio’s in ons land veertien huiszoekingen uitgevoerd. Zeven mensen zijn gearresteerd, meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen in Europa zijn arrestaties uitgevoerd. Verschillende verdachten zijn volgens de Franstalige omroep ‘RTBF’ afkomstig uit Centraal-Azië, waar Islamitische Staat Khorasan, een tak van de terreurgroep IS, actief is.

Lees meer »

Pop-uprestaurant Bassud in Kasteel Ravenhof in Torhout

Van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus strijkt het gastronomische restaurant Bassud vijf avonden vanuit de Zuidstraat neer in het Kasteel Ravenhof. Dat gebeurt voor het bijzondere concept Bassud@Ravenhof, dat kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van Westtoer. Bassud zorgt voor een culinair all-in menu, van aperitief tot koffie, voor de prijs van
The post Pop-uprestaurant Bassud

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter bij Open Vld, verloor zijn broer aan zelfdoding: “Alexander had alles kunnen worden. Maar hij koos voor drugs”

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

Packraften, of hoe je de Westhoek op een nieuwe manier kan ontdekken: “Op het water beleef je de natuur anders”

Sinds kort kan je de Westhoek op een nieuwe manier ontdekken. Met een opgerolde opblaasboot op de rug trek je afwisselend op het water of op het land door prachtige landschappen. “Je beleeft door te packraften de natuur helemaal anders vanop het water, omdat je er echt tussen zit”, vertelt initiatiefnemer Mathias Michielsen.
The post Packraften, of hoe je

Lees meer »

EXCLUSIEF. Thuis bij prinses Delphine: “Ik vind het fantastisch om in België te leven, alleen de files zijn vreselijk”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge

Er is een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een waterstoffabriek in Zeebrugge. Dat hebben de verscheidene bedrijven achter het project donderdag bekendgemaakt. Ook de gemeenten stappen in het project.
The post Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »