Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie

Op 17 mei 1959 liet Johan Verhalle zich voor het eerst horen. Zijn kindertijd en jeugd bracht hij door in Ardooie. Na de lagere school werd hij een Sint Thomasser en studeerde hij af als leerkracht.

Zijn eerste werkplek was de Broederschool in Ardooie. Vervolgens verhuisde hij naar de vrije basisschool in Koolskamp. Daar was hij drie jaar lang dienstdoend directeur. Hij oefende deze functie uit in de scholen van Koolskamp en de Tassche. Toen Nadine Vanwallegem eraan kwam, werd Johan de onafscheidelijke meester van het zesde leerjaar.

“Johan was echter meer dan dat. Hij ontpopte zich al die jaren als een icoon voor onze school. Hij speelde een belangrijke rol in het renovatieproject van de Horizon. In zijn klas zorgde hij voor vernieuwende toestanden ten bate van de leerlingen en de opvoeding. Maar Johan was ook de bezieler van heel wat schoolse en buitenschoolse initiatieven”, zegt directeur Nadine.

Belezen meester

Gedurende de laatste week van het schooljaar stond in alle klassen meester Johan centraal. Alle leerlingen kenden de meester van het zesde en Johan kende de leerlingen.

“We nemen afscheid van meester Johan die een belezen leerkracht is met bakken vol kennis en heel wat ervaring. Hij is de artificiële intelligentie in levende lijve. Wat wij op het internet moeten opzoeken, vertelt hij vanuit zijn parate kennis.” Johan was in meer dan één opzicht de bezige bij op school.

“Wie zal nu op tijd en stond de ladders controleren op hun veiligheid? Wie zal er zout strooien als de toegang tot de school glad ligt? Wie zal er fietsen met een leerling naar het internaat? En wie is zo bedreven in eerste hulp bij een ongeval?” J

ohan was er ook om een motiverend gesprek te hebben met leerlingen die hun draai niet onmiddellijk vonden. Hij was op school tevens de bezieler van groene ideeën, want Johan houdt van de natuur. Hij introduceerde eveneens het toneel van het zesde jaar in de Schaduw. “Maar boven alles wist hij de leerstof in de klas op een aangename en efficiënte wijze naar de leerlingen te brengen”, zegt de directeur. “Wat zullen we ons Wantje voor al die dingen missen…”

(JM)

The post Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. De eerste renner is gestart! Drogen de wegen nog wat op voor Van Aert (17u06) en Evenepoel (17u21)?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »

“Computer says no”: hoe CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich tegen verplichte gemeentefusies kant en zo lokale verkiezingscampagne op gang trapt

Discretie was het codewoord voor de Vlaamse onderhandelingen, maar met een publiekelijke petitie tegen de verplichte gemeentefusies en een demarche voor de tv-camera’s verbrak CD&V-voorzitter Sammy Mahdi die afspraak. Dat het bij zijn toekomstige coalitiepartners N-VA en Vooruit voor wrevel zorgde, is bijzaak. Want met dit ballonnetje kon Mahdi zijn campagne voor de lokale verkiezingen op gang trappen.

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Als ode aan Parijs: Simone Biles schittert in met 10.000 kristallen van Swarovski bezette outfit van 2.150 euro

Ongelofelijk straffe comeback van Simone Biles (27) op de Olympische Spelen. In Tokio kon ze niet optimaal presteren door ‘twisties’ (een mentale blokkade), maar in Parijs schitterde Biles hij haar eerste optreden meteen letterlijk en figuurlijk. Onder meer op de balk pakte ze uit met een fantastisch nummer. Onder het toeziend oog van enkele Amerikaanse celebs trok ze die lijn

Lees meer »