Meer dan 15.000 bezoekers op Moen Feest: “Boost in verkoop door Joost Klein”

Het driedaags festival Moen Feest mocht vorig weekend ruim 15.000 bezoekers verwelkomen. Nog nooit mochten de organisatoren zoveel festivalgangers ontvangen. Een perfecte organisatie en indrukwekkende affiche deden dus hun werk.

De gigantische tent liep vrijdagavond al goed vol met muziekfans die elk wel een reden hadden om erbij te zijn. Velen kwamen blijkbaar ook voor Jaap Resema die als eerste het podium op mocht. Na hem kwam Pommelien Thijs bewijzen dat ze met haar volwassener genre ook best kan scoren. En dan was het de beurt aan de jongens van Clouseau die er na 40 jaar nog altijd evenveel zin in hebben als bij de start van hun carrière.

Nog nooit eerder

Had men vrijdagavond al een geslaagde openingsavond met meer dan 5.000 bezoekers, dan zette men zaterdag het festival even succesrijk verder. De organisatie was blij te kunnen melden dat men niet alleen de winderigste editie kende van Moen Feest, maar ook de meest succesrijke. “We hebben nu al meer dan 15.000 tickets verkocht. Nog nooit eerder mochten we zoveel volk ontvangen”, klonk het.

Die goede verkoop zal deels te danken zijn aan de passage van Joost Klein zaterdagnamiddag. Woordvoerder Niko Vanderschelden: “Met de Eurosongperikelen rond zijn figuur hebben we inderdaad wel een boost in de verkoop gemerkt. Maar we mogen ook de rest van onze mooie affiche niet vergeten.”

Naast Joost Klein stonden onder andere nog K’s Choice, Black Box Revelation en ’t Hof Van Commerce op het podium. Zondagnamiddag werd het feest verdergezet met Camille, Aaron Blommaert, Laura Tesoro, Stan van Samang, Regi en Linda en Omdat het Kan & Average Rob.

Het publiek smulde ervan. Stan van Samang zorgde voor fan Kristel Vandertwee nog voor een verrassing. Kristel ging normaal zondag in de backstage van Moen Feest werken, maar een ongevalletje van haar dochter Lara, waarbij ze met haar arm in het gips zit, verhinderde dit. Toen Stan dit hoorde, besloot hij na zijn optreden nog een ommetje te maken naar de woning van Kristel in Sint-Denijs om zijn grote fan te ontmoeten. Ook dit is Moen Feest.

(GJZ)

The post Meer dan 15.000 bezoekers op Moen Feest: “Boost in verkoop door Joost Klein” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IJverige stadsdichter van Torhout Marc Coulier (68) schrijft het ene gedicht na het andere: “Spelen met woorden is heerlijk”

Hij is zó graag stadsdichter, dat hij het tot in lengte van dagen zou willen blijven. Maar helaas voor Marc Coulier: begin januari eindigt zijn mandaat van twee jaar en wordt er een opvolger verkozen. “Ik heb me het voorbije anderhalf jaar enorm geamuseerd”, zegt hij. “Spelen met woorden is gewoonweg heerlijk.”
The post IJverige stadsdichter van Torhout Marc

Lees meer »

85 jaar geleden voer eerste schip over het Albertkanaal: werk van 12.000 arbeiders haalt nu dagelijks 5000 vrachtwagens van de snelweg

Vandaag is het exact 85 jaar geleden dat het eerste schip over het Albertkanaal voer. De waterweg verbindt Luik met de haven van Antwerpen, over 129 kilometer. 12.000 arbeiders hebben 9 jaar lang gegraven om het kanaal aan te leggen. Dat Albertkanaal heeft in de loop van de jaren alleen maar meer belang gekregen, omdat langs de oever zich ook

Lees meer »

Luxevilla als belegging trekt Duitse miljoenen naar onze kust: “Enkelen zijn bereid om meer op tafel te leggen, voor nóg exclusievere panden”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

Prins Laurent over de jetsetvakantie van zijn zoon Aymeric (18) in Saint-Tropez: “Hij moet die feestjes zelf betalen”

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Moeten er strengere controles komen op elektrische fatbikes in ons land?

Niet alleen in Nederland, maar ook in ons land zie je elektrische fatbikes verschijnen in het straatbeeld. Anders dan bij een snorfiets klasse A geldt er geen minimumleeftijd. Er is geen verzekering nodig en je hoeft geen helm te dragen. Bovendien drijven – ondanks een verbod – heel wat jongeren hun fatbikes op, waardoor je sneller kan rijden dan de

Lees meer »

De Wezefeesten bieden ook dit jaar weer voor elk wat wils

Augustus komt eraan. Met veel belangstelling kijken we uit naar een nieuwe editie van de Wezefeesten. Al decennia wordt er hier gefeest op deze landelijke wijk van Ardooie. Ze zijn de oudste wijkkermis van de gemeente en trekken jaarlijks veel feestvierders met hun boeiende programma. “En we geven niet op”, klinkt het vastberaden. Van muziek
The post De Wezefeesten

Lees meer »

Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle roet te verwijderen”

“Als de brandweer tien minuten later was geweest, was het volledige plafond van de keuken wellicht ingestort. Al onze elektriciteit was weggesmolten en overal in het restaurant lagen er roetdeeltjes. We konden niet anders dan de deuren sluiten.”
The post Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle

Lees meer »