Luchthaven op Hawaï geëvacueerd: passagier heeft granaten bij

Een luchthaven op Hawaï is kortstondig ontruimd nadat twee granaten waren gevonden in de handbagage van een Japanse man. Die is opgepakt, meldt de politie. De granaten bleken later onschadelijk te zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

“Eigenlijk word ik nu wel voor de leeuwen gegooid”: eerste schepen Stéphanie Anseeuw reageert op verrassend politiek pensioen van Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche

Hoewel hij zich de voorbije maanden sterk geëngageerd en gemotiveerd profileerde om zich opnieuw in de strijd te gooien voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, verzaakt burgemeester Marc Vanden Bussche tot ieders verrassing aan een nieuwe ambtsperiode als burgemeester. Buiten, maar ook binnen zijn partij reageert iedereen verrast.
The post “Eigenlijk word ik nu wel voor de leeuwen gegooid”: eerste

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

Naar Zaventem omgeleide TUI-vluchten bezorgen passagiers in Deurne kopzorgen: “Vooral oudere reizigers zijn de pineut”

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft besloten om tot 6 oktober niet meer op de luchthaven van Deurne te vliegen, waardoor veel getroffen reizigers met de handen in het haar zitten. “De terugrit vanuit Zaventem zorgt voor extra kosten”, vertelt passagier Rudy Cluytens die op 31 juli terugkeert uit Alicante. “Waarom legt TUI voor gedupeerde reizigers geen bus in naar Deurne?”

Lees meer »

Lijsttrekker Lieven Huys vindt met CD&V-RKD evenwicht tussen werknemers, landbouwers en ondernemers: “We nemen elke deelgemeente ernstig”

Lijsttrekker Lieven Huys van CD&V-RKD zit helemaal in de geest van de Olympische Spelen in Parijs, wanneer hij zonder meer stelt: ”Met onze lijst gaan we voor goud.” Hij wil de verkiezingen van 13 oktober winnen en stelde daarvoor een team samen, met – naar verluidt – ervaren sterkhouders en nieuwe talenten. “We zochten een mooi evenwicht tussen werknemers, landbouwers

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

“De buikspieren van toen zijn nooit meer teruggekomen”: Élodie Ouédraogo vertelt over Olympische gloriedagen

“Jeroom wil apart naar sportwedstrijden kijken, hij vindt mijn commentaar vervelend.” Élodie Ouédraogo (43), ex-atlete en wederhelft van Jeroom, volgt de Olympische Spelen op de voet als sidekick van Karl Vannieuwkerke in‘Paris by Night’. Ooit won ze op de Spelen zelf goud. Al kreeg ze die medaille acht jaar te laat, met alle gevolgen van dien, vertelt ze in ‘Story’.

Lees meer »

Meer dan 100 gewonden wanneer trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeerde over te steken

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »