Lotte Kopecky (28) vereeuwigd in thuisdorp Assenede: “Wie anders dan Lotte zet onze gemeente zo op de kaart?”

Renster Lotte Kopecky (28) maakt momenteel het mooie weer in de Giro d’Italia en reist dan richting Olympische Spelen, maar toch blijft ze ook een beetje aanwezig in haar thuishaven Assenede. Daar is ze nu vereeuwigd met een groot gevelschilderij van de hand van kunstenaar Steppe. Meteen een blijvende herinnering in het kader van de 1.300ste verjaardag van de gemeente Assenede. Wij gingen een kijkje nemen. 

Meer krantenkoppen in België

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Levenslang veroordeelden mogen niet meer trouwen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zullen gedetineerden die wegens bijzonder zware moord levenslang in de gevangenis zitten niet meer kunnen trouwen. Wie in Engeland veroordeeld wordt tot een “whole life order”, en dus niet meer zal vrijkomen, mag achter de tralies in principe niet meer trouwen, noch een geregistreerde partnerschap aangaan.

Lees meer »

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

Van ‘weirdo van het internet’ naar hartenbreker tot toekomstig presidentskandidaat: kleinzoon van oud-president John F. Kennedy trekt aandacht

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen

Landskampioen Club Brugge is vrijdagavond in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel (rust: 0-0) tegen een slim voetballend KV Mechelen.
The post Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rapper Snoop Dogg, verrassend fenomeen op de Olympische Spelen: “Deze Belgische koekjes in mijn tas zijn de max”

“Als wiet roken een sport was geweest, was Snoop Dogg Olympisch kampioen.” Tussen de fitste sporters ter wereld is de 52-jarige hiphoplegende een vreemde eend in de bijt, maar toch is hij een van dé fenomenen van deze Spelen. En voor het blad Vogue liet hij in zijn tas kijken. Daar zaten zowaar Belgische Biscoff-koekjes in, waar hij helemaal zot

Lees meer »