Lore Quatacker is Belgisch kampioen op de 1.500 meter

Lore Quatacker won op het BK in Brussel de 1.500 meter bij de vrouwen. Het werd een ongezien spannende race, waarbij ze net als Marie Bilo finishte in 4’34’’24. Het leverde beide atletes een gouden medaille op.

De meest spannende 1.500 meter in jaren, dat moet het Belgisch kampioenschap in het Koning Boudewijnstadion toch geweest zijn. “De laatste 100 meter had ik niet meer gedacht dat ik Marie zou kunnen kloppen. Zij viel echter de laatste meter en dook over de streep. Meestal is diegene die valt in het voordeel. Op de fotofinish was er geen verschil te zien”, zegt Lore. “We eindigden in dezelfde tijd en zelfs op de duizendsten was het nog gelijk. Het duurde meer dan tien minuten voor een verdict viel en het werd een uitzonderlijke uitslag. We kregen allebei goud en de derde kreeg brons. Marie en ik kennen elkaar goed en we zouden het elkaar zeker gegund hebben. Nu is het ook fijn dat we deze titel kunnen delen.” Daags voordien liep Lore naar een derde plaats in haar reeks. “We liepen een tactische wedstrijd en ik wist dat een plaats bij de eerste zes zou volstaan voor de finale op zondag.”

Flanders Cup

Haar titel komt er na haar Vlaamse titel en ze liep ook al een persoonlijk record op de IFAM-meeting. “Het is al een mooi seizoen geweest tot nu toe. Ik denk dat ik nog meer kan tonen. Komend weekend loop ik een 800 meter in de Flanders Cup in Kortrijk, de week erna volgt een 1.500 meter in Ninove. Daarna las ik een rustperiode in. Komende winter wil ik de CrossCup meedoen op de korte cross”, aldus de atlete van KAA Gent. “Ik begon op zesjarige leeftijd bij Flac Ieper. Ook mijn broer Feinse deed jaren competitief aan atletiek. Sinds mijn studies was ik voor beide clubs actief, maar nu ben ik volledig bij Gent aangesloten. Ik doe zes looptrainingen per week en verder nog een tot twee krachttrainingen. De goeie prestaties zijn een mooie beloning voor het harde werk. Ik fiets ook elke dag twee uur van en naar het werk. Ik ben kinesitherapeute in een revalidatieziekenhuis in Wetteren.”

The post Lore Quatacker is Belgisch kampioen op de 1.500 meter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

Blueness van Sergio Herman en familie Dheedene sluit de deuren: “De markt voor fine dining is verzadigd in Antwerpen”

De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness te sluiten. De zaak met Japanse flair in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen – naast Le Pristine – opende de deuren in de lente van 2022, maar bleek de verwachtingen nooit helemaal waar te kunnen maken. In de plaats komt het Verso Café terug, een laagdrempeliger

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal

Vorig weekend organiseerden Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium in Sport Vlaanderen het EAFF Junior Camp voor amputatievoetbal. 120 deelnemers uit 14 verschillende landen namen eraan deel.
The post Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van ‘weirdo van het internet’ naar hartenbreker tot toekomstig presidentskandidaat: kleinzoon van oud-president John F. Kennedy trekt aandacht

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »

Leerlingen STAP Ledegem krijgen diploma

De leerlingen van STAP afdeling Ledegem kunnen terugblikken op een geslaagd jaar. De voorbije maanden volgden ze lessen in zowel de vrije basisschool De Peereboom als in Ampe’s Gym. Daarbij konden ze kiezen uit verschillende instrumenten. Het jaar werd afgesloten met de diploma-uitreiking. Inmiddels kan er al ingeschreven worden voor het nieuwe jaar, via de
The post Leerlingen STAP

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »