LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweer, maar meer gevechtsvliegtuigen nodig

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft intussen op de NAVO-top gemeld dat inmiddels 43 mensen zijn omgekomen bij de Russische aanvallen op Oekraïne maandag. Eerder meldde hij op sociale media nog 38 doden. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

“Beste vermogens die ik al in een tijdrit reed”: geen medaille voor ontgoochelde Kopecky, die onderuit ging op spekglad parcours

Lotte Kopecky (28) is zesde geworden in de olympische tijdrit. Onze landgenote ging onderuit op het spekgladde parcours in Parijs, maar ook zonder die valpartij was een medaille te hoog gegrepen. Het goud was voor de Australische Grace Brown. Anna Henderson (Groot-Brittannië) en Chloé Dygert (Verenigde Staten) mogen mee op het podium met de winnares van Luik-Bastenaken-Luik.

Lees meer »

“We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter

Meer dan 50.000 mensen komen naar de 50ste Dranouter, waardoor het festival nu al volzet is. “Historisch”, stelt organisator Bavo Vanden Broeck, die vasthoudt aan de maximumcapaciteit. “Al is het soms verleidelijk.”
The post “We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Abdel is eerste winnaar van de Kortrijkse Scriptieprijs: “Masterproef over mijn eigen geschiedenis”

Abdelouarete Benammar won met zijn masterproef ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’ de eerste Kortrijkse Scriptieprijs. Als laureaat ontvangt hij een geldprijs van 500 euro. “De Marokkaanse gemeenschap is er sinds 1995 in geslaagd om een volwaardig deel van de Kortrijkse geschiedenis te worden. Een op de 24 mensen in Kortrijk is van Marokkaanse

Lees meer »

Dodelijke raketaanval vanuit Libanon zet gemoederen (en raketten) op scherp: “Israëlisch grondoffensief is mogelijk, maar wat zou het einddoel zijn?”

Israël en de militie Hezbollah in Libanon bestoken elkaar al maandenlang, maar door de dodelijke aanval op de bezette Golanhoogte waarbij gisteren 12 Israëlische jongeren het leven lieten, neemt de vrees voor een rechtstreeks conflict opnieuw toe. VRT-journalist en Midden-Oostenkenner Jens Franssen denkt niet dat Israël meteen een tweede oorlogsfront zal openen. "De tol zou groot zijn, de winst waarschijnlijk

Lees meer »

Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In

Lees meer »

Milcobel wil ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen

Zuivelbedrijf Milcobel wil zijn ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen. Reden is dat de ijsmarkt groeit en dat ijsjesbedrijven het best kunnen groeien als ze alleen maar ijs maken. De Amerikaanse investeringsmaatschappij die Ysco wil overnemen heeft groeiplannen met ijs.

Lees meer »