LIVE FORMATIE. Rousseau (Vooruit) over De Wever (N-VA) als premier: “Dan kan hij het niet op anderen steken als het misloopt”

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Bart De Wever wordt om 10 uur op het paleis verwacht. Koning Filip zal de N-VA-voorzitter wellicht tot formateur benoemen. Volg de laatste updates hier in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »

“We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter

Meer dan 50.000 mensen komen naar de 50ste Dranouter, waardoor het festival nu al volzet is. “Historisch”, stelt organisator Bavo Vanden Broeck, die vasthoudt aan de maximumcapaciteit. “Al is het soms verleidelijk.”
The post “We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen”

Na bijna negen jaar Francis Gevaert heeft de toeristische dienst van Damme een nieuwe coördinator. De Oost-Vlaamse Charlotte Fouquet mag voortaan het toeristische beleid uitwerken. “Ik kijk ernaar uit om ook met de mensen uit de horeca en middenstand samen te werken”, klinkt het.
The post Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen” appeared first on

Lees meer »

Jonge man aangehouden in Frankrijk voor beramen aanval op Spelen

De Franse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het plannen van een aanval tijdens de Olympische Spelen. Bronnen bij de veiligheidsdiensten bevestigen het nieuws tegenover persbureau ‘Reuters’ na berichtgeving van de krant ‘Le Parisien’. Volgens die krant gaat het om een 18-jarige man die geradicaliseerd zou zijn.

Lees meer »

Huwelijksaanzoek valt bijna in het water: Rachel laat ring op strand vallen, net wanneer er een golf aankomt

Het huwelijksaanzoek van Rachel op een strand in Cancun, Mexico viel bijna letterlijk in het water. De Chinese vrouw wilde haar vriend Eason ten huwelijk vragen, maar de ring glipte uit haar handen. Het dure juweel verdween meteen onder een golf, waardoor het koppel in paniek schoot. Gelukkig kon een opmerkzame Eason de ring uit het zand plukken voordat een

Lees meer »

Bouw noodmasten voor elektriciteit na storm in Mechelen begonnen

In een maïsveld in Heffen (Mechelen) is gestart met de bouw van een eerste noodmast na de storm van 9 juli. Toen kwamen elektriciteitsmasten- en kabels naar beneden wat de Mechelse regio kwetsbaarder maakt als er nog een incident zou zijn. De masten zouden er half augustus moeten staan. Over naar schatting een jaar worden ze vervangen door definitieve masten.

Lees meer »

Ulrike (40) wil actieve 60-plussers in Portugal laten overwinteren: “Tikkeltje extra beleving creëren”

De zomer is nog volop aan de gang, maar toch kijkt Ulrike Koether uit Roeselare al uit naar het najaar. Dan kan ze zich opnieuw focussen op haar favoriete bezigheid, namelijk het begeleiden van groepen toeristen doorheen de Portugese natuur. Vanaf januari 2025 pakt ze voor het eerst uit met ‘Overwinteren in de Algarve’ waarbij de deelnemers, de actieve 60-plussers,

Lees meer »