LIVE FORMATIE. Peter De Roover (N-VA) verkozen tot nieuwe Kamervoorzitter – Bart De Wever (N-VA) benoemd tot formateur federale regering

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 september worden voor de 50ste keer deGardeboefeestengeorganiseerd. Naar aanleiding hiervan herwerkte Patrick Keysabyl deGardeboeroutenaar versie 2.0 omdat er ondertussen een aantal verkeersknopen zijn gewijzigd.
The post Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0 appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Walter De Donder en Michiel De Meyer dollen met ‘vallende ster’ Marie Verhulst tijdens Samson-show

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”

Annemie De Smet (62) en Marnix Vincke (67) hielden zondag voor het laatst ’t Bakkerietje in Roeselare open. Na 43 jaar komt er zo een einde aan de bekende zaak langs de Brugsesteenweg. “De laatste vijf jaar was ik elke dag open. Ik wou de klanten altijd helpen”, aldus Annemie.
The post ‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43

Lees meer »

“Ik ben altíjd de gewone Emma Meesseman”: kapitein van Belgian Cats verwelkomt Kim Gevaert in haar ouderlijke woning in Ieper

Groot ontmoet grootser. Letterlijk dan toch wanneer Emma Meesseman (1m92), de kapitein van de Belgian Cats, Kim Gevaert (1m70) naar haar speciale plek uitnodigt: de ouderlijke woning in Ieper. Een fijne onderonsje tussen twee kampioenen dat eindigt met gesigneerde foto’s en een basketshirt voor dochter Nora. “Al mijn trofeeën staan in ’t kotje vanachter.”

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »

Nieuw festival Rock Bottled @Pomme Charelle: “We feesten als actiemiddel”

Op zaterdag 24 augustus organiseren enkele enthousiaste muziekliefhebbers op het terrein van Pomme Charelle in de Aardenburgkalseide de eerste editie van Rock Bottled @Pomme Charelle. “Naast het muzikale voeren we met ons festival actie tegen de planbatenheffing, die bewoners van de voormalige reservatiestrook van het Schipdonkkanaal dreigen te moeten betalen”, klinkt het bij de organisatoren.
The post Nieuw festival

Lees meer »

PFAS in zeeschuim: geen (onmiddellijke) reden tot paniek

Er zit PFAS in zeeschuim, zeewater en zeelucht. Nu het zomer is, en mensen graag tijd doorbrengen aan de zee, is daar steeds meer bezorgdheid over. Dat merkte de provincie West-Vlaanderen op. Moeten we de zee mijden? “Nee, het gaat slechts om kleine hoeveelheden, daar ga je niet ziek van worden.”

Lees meer »

“We zijn hier niet op vakantie”: Braziliaanse zwemster per direct verbannen van Spelen nadat ze avond vóór competitie uitgaat

Bommetje in het Braziliaanse kamp. Zwemster Ana Carolina Vieira (22) werd per direct van de Spelen verbannen door het Braziliaans olympisch comité. De reden? Vieira was daags voor haar competitie stiekem weggeglipt uit het olympisch dorp voor een gezellig avondje in Parijs met haar vriend, nota bene ook een zwemmer. Vieira diende vervolgens een klacht in tegen de federatie.

Lees meer »