LIVE FORMATIE. Bart De Wever (N-VA) benoemd tot formateur: onderhandelingen voor federale regering kunnen beginnen

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In

Lees meer »

“Kledij en haardracht kunnen verschil maken tussen wel of geen medaille”: waarom Nafi Thiam nog beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

“Vind het zonde dat het IOC duatlon als een optie ziet”: ziet Marten Van Riel olympische triatlon letterlijk in het water vallen?

“Ik wil een triatlon afwerken en geen duatlon.” Dinsdag staat Marten Van Riel (31) normaliter aan de start van de olympische triatlon. Alleen is de vraag of die wel degelijk kan doorgaan, want het water in de Seine is verontreinigd. Daardoor konden de officiële trainingen van vanochtend niet plaatsvinden. “Er wordt goed weer voorspeld, dus ik geloof erin dat de

Lees meer »

Zeven mensen opgepakt na huiszoekingen over heel België in terreuronderzoek: “Verdachten zouden aanslag hebben voorbereid”

In het kader van een onderzoek naar terreur zijn er in verschillende regio’s in ons land veertien huiszoekingen uitgevoerd. Zeven mensen zijn gearresteerd, meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen in Europa zijn arrestaties uitgevoerd. Verschillende verdachten zijn volgens de Franstalige omroep ‘RTBF’ afkomstig uit Centraal-Azië, waar Islamitische Staat Khorasan, een tak van de terreurgroep IS, actief is.

Lees meer »

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »