LIVE FORMATIE. Bart De Wever (N-VA) benoemd tot federaal formateur

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Zonder de nieuwste snufjes en tóch zilver: Turkse sportschutter gaat viraal

Sporters op de Olympische Spelen staan erom bekend dat ze élk detail aangrijpen om net een beetje beter te worden. Maar aan de Turkse sportschutter Yusuf Dikeç (51) zijn de nieuwste snufjes duidelijk niet besteed. Met zijn houding en zonder speciale schietuitrusting gaat hij viraal op internet. Én pakte hij samen met zijn partner Sevval Ilayda Tarhan (24) dinsdag nog

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen”

Momenteel komt de Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, tot bloei in de Zwinvlakte. Deze plant is typisch voor de schorren en vormt gedurende enkele weken, tot eind augustus een groot paars bloementapijt.
The post Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen” appeared first on KW.be.

Lees meer »