Lander Nolf (27) is nieuwe T1 van Reningelst: “Blij dat de club mij deze kans gunt”

SK Reningelst werd ingedeeld in vierde provinciale A en de club wil beter doen dan de voorlaatste plaats van vorig seizoen. Lander Nolf promoveerde van T2 naar T1 en hij zal worden geassisteerd door zijn vader Ghislain. Zijn voorganger Jeroen Verbeke maakte een switch en probeert het komend seizoen als speler. Lander Nolf was vorig jaar nog de assistent van Jeroen Verbeke.

“Jeroen tekende dit seizoen als speler. Een opvallende, maar uitstekende move. Jeroen kan heel goed voetballen”, zegt Lander. “Als hij fit is, dan zal hij vooral ingezet worden op het middenveld. Naast Jeroen komen Wannes Lelong en Lars Vergote (allebei KFC Poperinge), Robbe Dewulf (jeugd KVK Westhoek), Tjörven Verschaeve (Rekkem), Thomas Mestach (vrije speler), Nicolas Parmentier (SCT Menen), Körn Deconinck (FC Westouter) en Matthias Debaets (KSV Moorsele) de rangen versterken. Ik vermeld ook nog Tibo Declercq, die vorig seizoen niet speelde door een blessure. Ik ben heel tevreden met de inspanningen van het bestuur. Aan uitgaande zijde zien we met Jasper Dewilde en Jens Lejeune (allebei FC Westouter), Nathan Hazard (Sparta Kruiseke) en Pedro Ferreira Dias (Eendracht Wervik) enkele vertrekkers”, aldus de kersverse T1, die met zijn 27 jaar een van de jongste trainers van de reeks moet zijn.

Vader rechterhand

“Daarmee verdien je geen prijs, maar ik ben blij dat de club mij deze kans gunt. Mijn T2 wordt trouwens een bekend gezicht. Vader Ghislain Nolf zal mijn rechterhand zijn. Ik heb alles geleerd van hem en hij is een voorbeeld voor mij. Het is leuk dat we komend seizoen zo nauw zullen samenwerken.”

De eerste training is op 21 juli en intussen werd er geloot voor de beker. “We treffen GS Voormezele (thuis), FC Dadizele Sport A (uit), KFC Poperinge (thuis) en Sparta Kruiseke (uit). Vier stevige tegenstanders, maar dat is ideaal om je te kunnen meten met zulke ploegen in de voorbereiding.” Eind augustus volgt de competitiestart, met eerst twee verplaatsingen naar JV Lo-Reninge en SK Nieuwkapelle en daarna een eerste thuismatch tegen KWS Houthulst B. “We willen uiteraard beter doen dan vorig seizoen. Een concrete ambitie is nog wat vroeg. Ik wil eerst zien welk vlees ik in de kuip heb, maar hoop toch op een plaats in de linkerkolom. We zitten dit seizoen in de kustreeks. Er vallen enkele streekduels weg, maar de derby tegen FC Westouter blijft gelukkig”, aldus de Mesenaar, die afkomstig is uit Wervik.

The post Lander Nolf (27) is nieuwe T1 van Reningelst: “Blij dat de club mij deze kans gunt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leon en Francine uit Deerlijk vieren diamanten huwelijk

Het diamanten echtpaar Leon Vandenbulcke (81) en Francine Goemaere (80), wonende in de Stationsstraat, werd in het gemeentehuis ontvangen. Het koppel leerde elkaar kennen in de toenmalige feestzaal Wit Paard in de Hoogstraat in Deerlijk. De jubilarissen hebben twee kinderen, drie kleinkinderen en één achterkleinkind. Leon werkte dertig jaar bij Bekaert in Zwevegem en Francine
The post Leon en

Lees meer »

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Rechter onbevoegd om te oordelen over dispuut rond stadion KV Oostende met Marc Coucke

De Brugse rechtbank van eerste aanleg heeft zich in kort geding onbevoegd verklaard om te oordelen over een dispuut rond het stadion van KV Oostende. Een vennootschap van Marc Coucke dagvaardde de stad Oostende en de curator van de club, omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De zaak werd naar de ondernemingsrechtbank verwezen.
The post Rechter onbevoegd om

Lees meer »

WIN. Na het goud van Remco Evenepoel: ga onze Belgen aanmoedigen in de olympische wegrit dankzij HLN en Belfius

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van volgende week zaterdag (3 augustus). Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, Wout van Aert, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven aan! Tegelijk geniet je ook van de unieke

Lees meer »

?? WIN. Tobias toonde z’n hart en vuurt morgen Belgische judoka’s aan! Stuur óók een foto in en ga naar Parijs voor wegrit met Evenpoel en Van Aert

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van zaterdag (3 augustus). Stuur, net als Tobias die dankzij deze actie morgen naar de Belgische judoka’s gaat kijken, jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig onze atleten aan! Tegelijk geniet je

Lees meer »

Bart De Wever levert tussentijds rapport af bij de koning: voorzichtige vooruitgang ondanks donkere budgettaire wolken

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En op Vlaams niveau schiet het al helemaal op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »