Lamine Yamal, zaterdag 17 en nu al de messias van Spanje

 

Spanje bidt dat een tiener zondag een begenadigde dag heeft. Lamine Yamal (16), de jongste speler én doelpuntenmaker ooit op een EK, is met grote onderscheiding geslaagd in het ingangsexamen van de hoogste voetbalacademie.

 

Meer krantenkoppen in België

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Chiro Nele bereidt bivak tot in de puntjes voor

Het jaarlijks Bivak schrijven ze bij Chiro Nele met een hoofdletter in de agenda. Het moet het hoogtepunt van de werking worden waar de meer dan honderd chirowietjes eindeloos naar verlangen. Maar een bivak vergt een intense voorbereiding. De leiding is er een jaar mee bezig om aan de leden een boeiend bivak te bezorgen.
The post Chiro Nele

Lees meer »

Russische en Chinese bommenwerpers patrouilleerden nabij Alaska

Russische en Chinese bommenwerpers hebben samen een patrouille uitgevoerd aan de grens tussen het Aziatische en Amerikaanse continent, niet ver van de Amerikaanse staat Alaska. Amerikaanse en Canadese gevechtsvliegtuigen hebben de bommenwerpers onderschept, zo zegt het Noord-Amerikaanse commando NORAD.

Lees meer »

Patriaschilders stellen werken tentoon in Moorslede

Binnen het dienstencentrum Patria vinden heel wat activiteiten plaats. Zo heeft Patria een eigen biljartclub, maar zijn er ook de Patriaschilders. Kunstenaar en lesgever Francky Vandewalle nam de creatieve leden de voorbije maanden weer op sleeptouw. Dat leverde heel wat fijne kunstwerken op. Die werden recent tentoongesteld in het voormalig gemeentehuis van Dadizele. De Patriaschilders
The post Patriaschilders stellen

Lees meer »

Herbestemming Roterij Sabbe in Kuurne is rond

De herbestemming van Roterij Sabbe in Kuurne is rond. Zo kan het vlaspark verder ontwikkeld worden. Dat was een van de 40 projecten die het gemeentebestuur deze legislatuur wou gaan uitwerken.
The post Herbestemming Roterij Sabbe in Kuurne is rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis.

Lees meer »

Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s”

Samen Voluit, de nieuwe lokale lijst van schepen Marleen De Soete, pakt uit met een opvallende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen: Frank Durinckx is gewezen directeur-generaal bij de FOD mobiliteit en ex-kabinetsadviseur.
The post Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »