KW Zomertip: De favorieten van Marie Godderis

Marie Godderis werkt voor de communicatiedienst van de gemeente Koksijde, en is net als haar man Dries Decorte zelfstandig fotografe. Samen met hun drie jonge kinderen wonen ze in Alveringem. In haar vrije tijd gaat ze steevast op zoek naar de leukste adresjes en de lekkerste ijsjes in de streek.

Mooiste plekje

“Elke zomer is er op de Zeedijk in Sint-Idesbald de openluchttentoonstelling Cabin Art, waarbij strandcabines voorzien worden van mooie kunstwerken en foto’s. Het thema dit jaar is ‘Aangespoeld’. De inspiratie vonden ze bij potvis Valentijn die in 1989 aanspoelde op het strand van Sint-André en vanaf september te zien is in het NAVIGO Visserijmuseum. Dit jaar hangt er ook een foto van mij bij, eentje met mijn dochter met een papieren bootje op het water, waarbij ik aangeef dat ze altijd mag blijven dromen.”

Marie Godderis

Geheime plekje

“Met de kindjes gaan we vaak wandelen in De Doornpanne in Koksijde. Een verborgen pareltje, waarbij je ook botst op ezels en pony’s die er grazen in de duinen. Ook het multimovepad aan De Lovie in Poperinge is een aanrader. Onderweg vind je veel natuurlijke en avontuurlijke hindernissen. Je kan er klimmen, muziek maken op hout, … Veel mensen kennen trouwens de fijne speelplek IJzerboomgaard in de schaduw van de IJzertoren, maar minder bekend is dat je er aardbeien, bessen en bloemen kunt plukken. Ook heel leuk!”

Culinair genieten

“In de streek zijn de meesten vertrouwd met restaurant De drie ridders in Gijverinkhove, al kan je natuurlijk niet rond ‘t Potje Paté in Alveringem en ‘t Hof van Commerce in Stavele, maar minder bekend is het verfijnde huiskamerrestaurant d’Oase in Hoogstade. Een jong, tof koppel (Gert Debergh en Leigh Demeulemeester, red.) brengt er een verrassende en gastronomische keuken, met lokale streekgebonden producten. De groenten en kruiden haalt hij uit zijn tuin. Heel gezellig, prachtige tuin, betaalbaar en superlekker!”

Fijn winkelen

“Al bijna tien jaar is Isabelle Sissau voltijds keramiste. In haar kleine winkeltje in Alveringem vind je prachtige kommen, vaasjes, potjes … noem maar op. Ze maakt ook borden voor verschillende restaurants in de streek. Bij Isabelle Sissau Keramiek vind je prachtige dingen, voor elke gelegenheid. Voor mijn man kocht ik onlangs een coole ovenschotel. Als je in de buurt bent, is La Glace De Fie ook een bezoekje waard. An-Sofie Goderis haalt melk bij het melkveebedrijf van haar ouders in Leisele, en maakt er heerlijk ambachtelijk ijs mee. Ook haar ijstaarten zijn meer dan de moeite!”

The post KW Zomertip: De favorieten van Marie Godderis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw schade aan historische Westpoort door aanrijding

De historische Westpoort in Lo liep vrijdagavond opnieuw schade op nadat een aanhangwagen van een tractor haperde aan de boog van de poort. Verschillende stenen kwamen op het wegdek terecht.
The post Opnieuw schade aan historische Westpoort door aanrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelen met de Leie als leidraad

Tussen Wervik en Waregem doen maar liefst vijftien bewegwijzerde wandelingen de Leie aan. Hoewel dit deel van de Leie gekanaliseerd is, liet de rivier op beide oevers haar handtekening achter met meersen en oude Leiearmen. Verschillende steden op haar route kenden grote welvaart dankzij de vlasindustrie en handel. Deze wandelingen zetten dat allemaal extra in de verf.
The post

Lees meer »

Vlaamse regering zet licht op groen voor belangenconflict over Boeing-vliegtuigen DHL

De Vlaamse regering heeft vrijdag via een elektronische procedure het licht op groen gezet voor een belangenconflict in de Boeing 777-kwestie. Het belangenconflict komt er op voorstel van uittredend minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor de Boeing 777-toestellen niet meer mogen landen

Lees meer »

Uitgesloten Sergio snoeihard voor Vlaamse muziekprogramma’s: “Het gaat niet om wie je bent, maar om wie je kent”

Sergio Quisquater (59) werd dit jaar niet gevraagd door ‘Zomerhit’ of ‘Tien om te zien’. En dat wringt.“Ja, ik ben teleurgesteld. Maar ik heb me er ondertussen al bij neergelegd”, reageert hij. Zijn nieuw nummer ‘Eerlijk tot het eind’ werd niet opgepikt door de radiozenders, in de hitparade geraken wordt zo erg moeilijk en dat betekent dus geen deelname aan

Lees meer »

Hawaï-party op Kriekefeesten in Ingelmunster voor Stefaan De Clercq

Op donderdag 1 augustus beginnen de Kriekefeesten vanaf 18 uur met een Hawaï-party voor Stefaan De Clercq in de feesttent in de Kweekstraat. Op 26 oktober 2024 neemt hij deel aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Voor slechts 30 euro (kinderen tot 12 jaar betalen 20 euro) kan je aanschuiven aan de frietkar (frietjes met
The post Hawaï-party op

Lees meer »

Tyfoon Gaemi eist 30 doden in China

De doortocht van de tyfoon Gaemi heeft minstens 30 mensenlevens geëist in Zixing, op 1.500 km ten zuidwesten van de hoofdstad Peking. Er zijn ook 35 mensen vermist. De tyfoon bracht hevige regenval met zich mee. Op 24 uur tijd viel er 645 mm water per vierkante meter, meldt de Chinese staatstelevisie.

Lees meer »

Minstens 5 doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, leger blijft regime trouw: “We zullen overwinnen”

Bij manifestaties tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker vijf doden gevallen volgens mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Nationale Kiesraad heeft de uitslag nog altijd niet gepubliceerd en de oppositie heeft naar eigen zeggen bewijs in handen dat er fraude gepleegd werd door het regime van president Nicolas Maduro. Het leger blijft de regering echter trouw en spreekt

Lees meer »

Binnenkort ook boetes voor klimaatschade in België? “Merken dat klimaat aan het binnenkomen is in onze rechtspraak”

Rechters zullen ook in België steeds meer rekening gaan houden met klimaat- en milieuschade in hun uitspraken. Dat zeggen enkele experts als reactie op de uitspraak in Brazilië, waar een grote veehouder veroordeeld is tot een torenhoge boete na het vernielen van stukken Amazonewoud. Die uitspraak kan invloed hebben tot in België, klinkt het: "We merken dat het klimaat aan

Lees meer »